Έγραψε ιστορία αθλήτρια του πατινάζ πετυχαίνοντας τριπλό άξελ: βίντεο

Έγραψε ιστορία αθλήτρια του πατινάζ πετυχαίνοντας τριπλό άξελ: βίντεο

218
Τη λένε Μιράι Ναγκάσου και -όχι- δεν την ξέρετε. Θα τη μάθετε όμως γιατί έγραψε ιστορία: Αυτή η γυναίκα πέτυχε τριπλό άξελ και είναι η μοναδική ως τώρα Αμερικανίδα αθλήτρια που το καταφέρνει αυτό σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μόνο άλλες δύο αθλήτριες έχουν κάνει τριπλό άξελ στην κορυφαία χειμερινή αθλητική διοργάνωση, οι Μιντόρι Ιτο και η Μάο Ασάντα, αμφότερες από την Ιαπωνία. Αυτό θεωρείται τόσο δύσκολο καθώς είναι το μόνο άλμα στο οποίο ο αθλητής απογειώνεται προς τα εμπρός και απαιτεί 3,5 περιστροφές πριν από την προσγείωση.

Χάρη σε αυτή την εμφάνιση της 24χρονης, οι ΗΠΑ κατάφεραν να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό.

Οταν την ρώτησαν αργότερα τη σκεφτόταν πριν επιχειρήσει το τριπλό άξελ, η απάντησή της ήταν αφοπλιστική: «Οχι κορίτσι μου, δεν πρόκειται να πέσεις».

 

Και έγινε μόλις η πρώτη Αμερικανίδα αθλήτρια πατινάζ που το καταφέρνει αυτό σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μόνο άλλες δύο αθλήτριες, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν κάνει τριπλό άξελ στην κορυφαία χειμερινή αθλητική διοργάνωση, οι Μιντόρι Ιτο και η Μάο Ασάντα, αμφότερες από την Ιαπωνία. Αυτό θεωρείται τόσο δύσκολο καθώς είναι το μόνο άλμα στο οποίο ο αθλητής απογειώνεται προς τα εμπρός και απαιτεί 3,5 περιστροφές πριν από την προσγείωση.

Χάρη σε αυτή την εμφάνιση της 24χρονης, οι ΗΠΑ κατάφεραν να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό. Όταν δε την ρώτησαν αργότερα τη σκεφτόταν πριν επιχειρήσει το τριπλό άξελ, η απάντησή της ήταν αφοπλιστική: «Όχι κορίτσι μου, δεν πρόκειται να πέσεις».