Ρεπορτάζ: Κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης για το επεισόδιο στα Ίμια

Ρεπορτάζ: Κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης για το επεισόδιο στα Ίμια

133
Το διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών ήταν αυστηρό. Και δεν χωρούσε παρεξήγησης/παρερμηνείας.  “Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται”, τονίζει το ΥΠΕΞ της Ελλάδας. Δείτε το.  Παράλληλα, κλήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα. Όσο για τον Ερντογάν, στον… κόσμο του, ως συνήθως, είπε πως η Ελλάδα “δεν πρέπει να κάνει την λάθος κίνηση στο Αιγαίο”. Υπενθυμίζουμε πως  αυτά προκλήθηκαν, όταν χθες, στα Ίμια το σκάφος UMUT της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του σημαντικές ζημιές. Το περιστατικό έγινε ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος του Λιμενικού ΛΣ 090, ήταν ακίνητο και απλώς παρακολουθούσε. Όπως λένε οι Λιμενικοί «έτσι ακριβώς ξεκίνησε η κορύφωση της κρίσης το 96». Επίσης σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού στόχος του πληρώματος της τουρκικής ακταιωρού ήταν η βύθιση του ελληνικού σκάφους και η πρόκληση πολύ σοβαρού επεισοδίου.

ράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται», τονίζει το ΥΠΕΞ.

Ανακοίνωση για πραγματοποίηση έντονου διαβήματος διαμαρτυρίας προς την Τουρκία σχετικά με επικίνδυνο συμβάν στην περιοχή των Ιμίων https://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/anakoinose-upourgeiou-exoterikon-gia-pragmatopoiese-entonou-diabematos-diamarturias-se-epipedo-genikou-grammatea-pros-ten-tourkia-skhetika-me-epikinduno-sumban-sten-periokhe-ton-imion.html