Ανδρέας Τρομαρόπουλος Πλαστικός Χειρουργός – BeautyDesigner

Ανδρέας Τρομαρόπουλος Πλαστικός Χειρουργός – BeautyDesigner

Ανδρέας Τρομαρόπουλος
Πλαστικός Χειρουργός – BeautyDesigner

Ανακάλυψε τον πιο όμορφο εαυτό σου….!!!
Ο Πλαστικός Χειρουργός – BeautyDesigner Ανδρέας Τρομαρόπουλος, μας μιλά για την λιπογλυπτική. Αποκτήστε ένα καλλίγραμμο σώμα με τέλειους κοιλιακούς και γράμμωση και απαλλαχτείτε από το περιττό λίπος.
Ποιές είναι οι συχνότερες αισθητικές επεμβάσεις που ζητούν όσοι επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό τους;
Εδώ και αρκετά χρόνια την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι γυναίκες και η πιο δημοφιλής χειρουργική επέμβαση που ζητούν είναι η αυξητική στήθους.
Βέβαια υπάρχουν και άλλες επεμβάσεις που έχουν πολύ ζήτηση δεν είναι άλλη από την λιπογλυπτική.
Τι είναι η λιπογλυπτική και τι μπορεί να περιμένει κάποιος ο οποίος υποβάλλεται σε μια τέτοια αισθητική επέμβαση;
Η λιπογλυπτική είναι μια επέμβαση που η βασική της ιδέα στηρίζεται στην γνωστή τεχνική της λιποαναρρόφησης. Είναι δηλαδή μια επέμβαση η όποια εστιάζει στην αφαίρεση λίπους από τις περιοχές που ενοχλεί (τοπικό πάχος) δίνοντας σαν αποτέλεσμα ένα σώμα καλοσχηματισμένο προσομοιάζοντας ένα σώμα που γυμνάζεται καθημερινά για πολλά χρόνια. Ουσιαστικά, ο χειρουργός αναδεικνύει με την τεχνική του το μυϊκό σύστημα του κάθε ασθενούς που δεν είναι ορατό λόγο της εναπόθεσης τοπικού λίπους. Για παράδειγμα η λιπογλυπτική της κοιλιάς δεν είναι μόνο η αφαίρεση του ενοχλητικού τοπικού λίπους για μια επίπεδη κοιλιά, αλλά δίνει σχήμα στην κοιλιά ανάλογα με την μυϊκή δομή που υπάρχει κάτω από το λίπος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια κοιλιά με σχηματισμένους κοιλιακούς κάτι που επιθυμούν πολλοί άνθρωποι και προσπαθούν μάταια στα γυμναστήρια και με δίαιτες. Επίσης, είναι ένα αποτέλεσμα που για αρκετούς ανθρώπους δεν είναι εφικτό είτε διότι δεν έχουν χρόνο να γυμναστούν και να ακολουθήσουν πιστά μια διατροφή ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Έτσι λοιπόν η λιπογλυπτική προσφέρει ένα αποτέλεσμα μέσα σε περίπου δυο ώρες αυτό που πολλοί άνθρωποι μέσα σε αρκετούς μήνες και μερικές φορές χρόνια δεν μπορούν να καταφέρουν.
Ποιοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβληθούν σε μια τέτοια επέμβαση για μια κοιλιά με τόσο καλή γράμμωση και ανάδειξη των κοιλιακών τους;
Όπως και η κλασική λιποαναρρόφηση η λιπογλυπτική δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος αλλά μια μέθοδος αφαίρεσης τοπικού λίπους. Η διάφορα με την κλασική λιποαναρρόφηση είναι ότι ο χειρουργός με ένα ειδικό μηχάνημα και με ειδικά εργαλεία και τεχνική αφαιρεί παραπάνω λίπος από συγκεκριμένα σημεία δημιουργώντας έτσι φυσικά βαθουλώματα για την ανάδειξη του υποκείμενου μυϊκού συστήματος. Έτσι λοιπόν ένας ασθενής μετά την επέμβαση μπορεί να έχει μια κοιλιά με πολύ καλή γράμμωση, να φαίνονται όλοι οι κοιλιακοί του και το αποτέλεσμα παραμένει αναλλοίωτο όταν αποφεύγει τις διατροφικές υπερβολές, κάτι που ισχύει και στην κλασική λιποαναρρόφηση. Στην περίπτωση αυτή η/ο ασθενής διατηρεί το αποτέλεσμα του για πολλά χρόνια αφού το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Αν η επέμβαση αυτή συνδυαστεί και με ήπια άθληση τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο αλλά αυτό δεν είναι τόσο απαραίτητο. Έτσι οι ασθενείς όταν βγουν στις παραλίες θα έχουν μια κοιλιά που θα είναι εντυπωσιακή αφού οι κοιλιακοί τους θα είναι τονισμένοι τόσο καλά σαν να γυμνάζονται χρόνια δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοιλιακή χώρα που είναι πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να προσέχουν το σώμα τους.
Πώς γίνεται αυτή η αισθητική επέμβαση;
Το αποτέλεσμα είναι πολυπαραγοντικό. Εξαρτάται από την τεχνική που θα ακολουθήσει ο χειρουργός, τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει και την αισθητική του χειρουργού. Ένα σώμα με κάποια κιλά παραπάνω δεν μπορεί να έχει τέλεια σχηματισμένους κοιλιακούς διότι θα φαίνεται ξένο ή ψεύτικο. Στο σημείο αυτό ο παράγοντας αισθητική του χειρουργού είναι σημαντική. Θα πρέπει να εξηγήσει στην/στον ασθενή του ότι με βάση το υπόλοιπο σώμα τι του ταιριάζει. Με βάση λοιπόν αυτό ο χειρουργός ακολουθεί την τεχνική για να επιτευχτεί το αποτέλεσμα που ταιριάζει και έχει συμφωνηθεί με την/τον ασθενή του.
Η επέμβαση διεξάγεται με μέθη και τοπική αναισθησία αλλά και με γενική αναισθησία ανάλογα με την επιθυμία της/του ασθενούς. Δεν υπάρχουν τομές παρά μόνο πολύ μικρές οπές όπως συμβαίνει και στην κλασική λιποαναρρόφηση. Οι μικρές αυτές οπές κρύβονται σε σημεία του σώματος που δεν είναι ιδιαίτερα ορατές όπως είναι οι διάφορες πτυχές του σώματος μας. Με 3 τέτοιες τομές 2-3 χιλιοστών μπορεί να επιτευχτεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η επέμβαση θα πρέπει πάντα να διεξάγεται σε χειρουργικό χώρο μια κλινικής για την ασφάλεια των ασθενών με την παρουσία αναισθησιολόγου. Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο αφού τα αναισθησιολογικά φάρματα στις μέρες μας είναι πολύ εξελιγμένα και με πολύ μικρή επικινδυνότητα από ότι νομίζει ο κόσμος. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε μια τέτοια επέμβαση παίρνουν εξιτήριο από την κλινική την ίδια μέρα της επέμβασης φορώντας έναν ειδικό κορσέ. Τέλος, τα απλά παυσίπονα είναι πολύ αποτελεσματικά για ασθενείς που αισθάνονται ενόχληση στο σημείο της επέμβασης.
Πότε ένας ασθενής που υποβάλλεται σε επέμβαση λιπογλυπτικής επιστρέφει στην δουλειά του και πότε μπορεί να βγει στις παραλίες;
Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε μια επέμβαση λιπογλυπτικής φοράνε για 15 μέρες έναν ειδικό κορσέ τον οποίο μπορούν εύκολα να βάζουν και να βγάζουν για να κάνουν το καθημερινό τους μπάνιο. Επιστροφή στην εργασία προβλέπεται σε 3-4 μέρες, αν και κάποιοι επιστρέφουν πιο σύντομα. Μετά την πάροδο του 15θημερου η/ο ασθενής είναι ελεύθερος να φορέσει ότι θέλει και το αποτέλεσμα θα είναι ήδη πολύ ορατό. Το αποτέλεσμα φαίνεται μετά την πάροδο του 15θημέρου αλλά ολοκληρώνεται στους 2-3 μήνες.
Μετά από 3 εβδομάδες μπορεί να επιστρέψει στην άθληση (αν κάνει) και φυσικά βγαίνει στις παραλίες με μια κοιλιά καλοσχηματισμένη και με κοιλιακούς. Κάτι που ίσως επιθυμούσε και προσπαθούσε να καταφέρει στα γυμναστήρια και με διατροφή για πολλά χρόνια με όχι ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Ιατρείο: Beauty Design (www.beautydesign.gr) Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης.

παρόμοια άρθρα

85

138