Επέστρεψε στη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Επέστρεψε στη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας

92
Εμφανίστηκε στην πύλη των φυλακών Κορυδαλλού 1,5 ώρα νωρίτερα από το προβλεπόμενο όριο

Στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την 48ωρη άδεια που του είχε χορηγηθεί.

Η 48ωρη άδεια που έλαβε ο «Λουκάς» της «17 Νοέμβρη» έληγε σήμερα το μεσημέρι και έπρεπε να δώσει το «παρών» στις φυλακές Κορυδαλλού έως τις 12:00.

Μαζί του ήταν ξανά ο γιος του, Έκτωρ Κουφοντίνας και η σύντροφός του, Αγγελική Σωτηροπούλου. Αρχικά δημιουργήθηκε μια… σύγχυση, καθώς ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε την είσοδο των αντρικών φυλακών.

Έμεινε μέσα για λίγα λεπτά και στην συνέχεια βγήκε ξανά. Ίσως υπήρχε κάποιο διαδικαστικό θέμα που έπρεπε να διευθετηθεί. Στην συνέχεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατευθύνθηκε πεζός προς την γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν.

Κάπως έτσι η διήμερη άδεια που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις, ολοκληρώθηκε.

Εδώ να σημειωθεί ότι ο 11 φορές καταδικασμένος σε ισόβια Κουφοντίνας έχει το δικαίωμα μετά από 60 ημέρες να ζητήσει νέα άδεια, και μάλιστα οι ημέρες που θα δικαιούται θα αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου.

«Δικαιούται κάθε 60 μέρες να κάνει αίτηση για χορήγηση άδειας» είχε δηλώσει η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ. Μάλιστα την πρόθεσή του να ζητήσει νέα άδεια έπειτα από 60 ημέρες, επιβεβαίωσε το πρωί ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας μιλώντας σε δημοσιογράφο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Κουφοντίνα «ραντεβού σε 60 ημέρες;» με τον τελευταίο να απαντάει «ναι».

Οι μέρες εκτός φυλακής

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε την πόρτα των φυλακών το μεσημέρι της Πέμπτης. Εκεί βρίσκονταν από νωρίς το πρωί, η Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του, Έκτορας Κουφοντίνας, μαζί με την συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ.

«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επαναστατήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα», φέρεται να είχε πει ο Δημήτρης Κουφοντίνας ενώπιον του Συμβουλίου των Φυλακών το οποίο του ενέκρινε τη 48ώρη άδεια.

Η οικογένεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και από εκεί, κατευθύνθηκαν στον Βαρνάβα. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο «Λουκάς» της 17Ν, πήγε σε μια ταβέρνα της περιοχής, μαζί με τον γιο του Έκτορα, ο οποίος δεν τον άφησε στιγμή από τα μάτια του. Στη συνέχεια επέστρεψαν σπίτι όπου στην είσοδο τους περίμεναν δημοσιογράφοι, οι οποίοι όμως, δεν κατάφεραν ποτέ να πάρουν μια δήλωση από τον Κουφοντίνα.

Η δεύτερη ημέρα, φαίνεται πως κύλησε ήρεμα και οικογενειακά, με τον Δημήτρη Κουφοντίνα να απολαμβάνει το σπίτι του στον Βαρνάβα, παρέα με τον γιο και τη γυναίκα του.