Παναγιώτης Κατσικάρης

Παναγιώτης Κατσικάρης

IMG_5654

Παναγιώτης Κατσικάρης

Ο γνωστός pastry chef της Σκύδρας, τώρα και στα Γιαννιτσά

Γεννήθηκε στη Σκύδρα, μια μικρή πόλη του Νομού Πέλλας στη Μακεδονία. Μετά από 3 χρόνια σπουδών πάνω στην τέχνη της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής και ταυτόχρονης εργασίας σε μεγάλα και μικρά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης, επέλεξε να γυρίσει στον τόπο μου και να δημιουργήσει ένα πρότυπο εργαστήριο ζαχαροπλαστείο.

Όραμά του είναι, να προσφέρει στους ανθρώπους γύρω του τη δυνατότητα να γευτούν ξεχωριστά και ιδιαίτερα γλυκά, φτιαγμένα πάντα με αγνά και φρέσκα υλικά υψηλής ποιότητας, μεράκι και πολλή αγάπη. Έχει καταφέρει να παντρέψει την ελληνική και παραδοσιακή ζαχαροπλαστική με γεύσεις σχεδόν από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας γεύσεις και αναμνήσεις κάθε μέρα εδώ και 11 χρόνια. Η αγάπη και το μεράκι, αλλά και η ποιότητα είναι η μόνη σταθερή αξία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Η ιστορία του με την ζαχαροπλαστική ξεκίνησε στην ηλικία των 7, όταν επισκέφτηκαν την οικογένεια απροειδοποίητα κάποιοι φίλοι. Η μητέρα του εκείνη την περίοδο εργαζόταν πολύ, συνεπώς δεν είχανε κάτι αξιόλογο να κεράσουνε, αν και σπάνια συνέβαινε αυτό, διότι η καταγωγή από την Πόλη δεν επέτρεπε να λείπουν τα γλυκά από το σπίτι. Μυρωδιές όπως κανέλλα και κύμινο υπήρχαν στο σπίτι σχεδόν καθημερινά. Δια μαγείας, λοιπόν, βρέθηκε στην κουζίνα να παρασκευάζει το δικό του, παιδικό, κατά τα άλλα γλυκό.

Συνέχισε να φτιάχνει γλυκά. Στα 15 του είχε ήδη αποφασίσει, ποια θα ήταν η επαγγελματική του πορεία. Στα 18 του έγινε δεκτός στη σχολή ζαχαροπλαστικής τέχνης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν

3 χρόνια σκληρής δουλειάς και μαθητείας ταυτόχρονα σε μεγάλα και μικρά εργαστήρια της περιοχής με εξοντωτικά ωράρια πάνω από 12 ώρες ημερησίως. Δούλεψε και δουλεύει χωρίς διάκριση ημερών ανάμεσα σε γιορτές και αργίες για να προσφέρει στους ανθρώπους αυτό που αξίζουν και είναι για εκείνον αδιαπραγμάτευτο. Ποιότητα και τέχνη με κάθε κόστος.

Αυτό είναι η ζαχαροπλαστική, αυτό απαιτεί η τέχνη όλο σου το είναι χωρίς σταματημό.

«Δεν υπάρχει κορυφή στη ζαχαροπλαστική, έμαθα, μαθαίνω και θα μαθαίνω συνεχώς» μας είπε. Και συνέχισε: «Έχω διδαχθεί τεχνικές στη γαλλική ζαχαροπλαστική και στο ιταλικό παγωτό, καθώς και στη διοίκηση επιχειρήσεων, γιατί η τέχνη μου στηρίζεται στο στέρεο έδαφος που έχω δημιουργήσει στο ζαχαροπλαστείο μου σαν επιχείρηση από το 2007.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι έχω διανύσει αρκετό δρόμο με όλες τις δυσκολίες και ευκολίες που μπορούσα να συναντήσω και έφτασα μέχρι στιγμής σε ένα σημείο στο οποίο μπορώ πλέον να πω με σιγουριά ότι η ποιότητα, η φρεσκάδα και η τέχνη των γλυκών μου βρίσκονται αδιαπραγμάτευτα σε υψηλά επίπεδα».

Για το μέλλον οραματίζεται τη δημιουργία εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής και καταστημάτων στη Μακεδονία και γιατί όχι και στο εξωτερικό. Για να μπορέσουν οι άνθρωποι να γευτούν και να γνωρίσουν γεύσεις φτιαγμένες με μεράκι και φαντασία.

Katsikaris Ζαχαροπλαστείο

Μ. Αλεξάνδρου 4, Σκύδρα, τηλ.: 23810 89299

Παύλου Μελλά 8, Γιανιτσά, τηλ.: 23820 82100

Για Online παραγγελίες:

email: panoskatsikaris@hotmail.com

facebook: Ζαχαροπλαστείο Κατσικάρης

παρόμοια άρθρα