Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
18 Ιουλίου 2019 12:00
Το συγκεκριμένο application κάνει τους άντρες από καραφλούς μέχρι μακρυμάλληδες, τις γυναίκες με όλα τα χρώματα στην κόμη τους και με διάφορα μακιγιάζ. Σου δίνει, παράλληλα, τη δυνατότητα, εφόσον θέλεις να δεις τον εαυτό σου γερασμένο/η, να το κάνεις. Σε κάποιες περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι απλώς… χάλια. Σε άλλες ΟΚ.
Δες ακολούθως Έλληνες celebs που τους βάλαμε, μέσω αυτής της δημοφιλέστατης εφαρμογής, στη χρονομηχανή περίπου τριάντα χρόνια μετά.
Sakis
Ζέτα Μακρυπούλια
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Κατερίνα Καινούργιου
Φαίη Σκορδά
Νίκος Μουτσινάς: Εδώ μάλλον θα έπρεπε πρώτα να τον κάνουμε με μαλλιά και γένια και μετά να τον γεράσουμε. Θα ήταν πιο ολοκληρωμένη ίσως η μεταμόρφωση. Ή όχι;
Νικολέττα Ράλλη
Ντορέττα Παπαδημητρίου
Κωνσταντίνος Αργυρός: Θα μεγαλώσει ωραιότερα απ’ όλους ή είναι απλώς ιδέα μας;
Πάνος Ιωαννίδης
Λίγο… φοβιστικός ο Σωτήρης Κοντιζάς: Νομίζουμε, υπερέβαλαν… εαυτούς στην προκειμένη οι ειδικοί της εφαρμογής
Ιωάννα Τούνη: Κάποια μού θυμίζει, δεν μου έρχεται όμως αυτή τη στιγμή στο μυαλό. Μήπως ένα τσακ τη θρυλική Dalida?
Σταματίνα Τσιμτσιλή
Σε επόμενη σχετική απόπειρα, θα τους κάνουμε με τρισδιάστατο (HD) μακιγιάζ. Εκεί να δείτε διαφορές! Κι ας είναι στα τωρινά τους χρόνια. Ή μήπως όχι; Μήπως να μην το ξαναχρησιμοποιήσουμε ποτέ και για κανέναν ή άπαξ και το κάναμε εφάπαξ, “καήκαμε” εφάπαξ; Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Αυτό είναι και το σημαίνον και στην προκειμένη εστιάζουμε ευθέως στο Face Application: δημιουργήθηκε από μια ομάδα Ρώσων προγραμματιστών το 2017. Η δωρεάν αυτή υπηρεσία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να επεξεργαστεί μια φωτογραφία από τις λήψεις του κινητού για να τις αλλάξει όπως εξηγήσαμε παραπάνω.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις της εφαρμογής προσφέρουν ουσιαστικά στο FaceApp πρόσβαση στη χρήση, την τροποποίηση, προσαρμογή και δημοσίευση των εικόνων σας με αντάλλαγμα για την υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης.
O James Whatley, ερευνητής στρατηγικής στην βρετανική εταιρεία Digitas, δημοσίευσε ένα απόσπασμα στο Twitter του, όπου αναφέρει: «Επιτρέπετε στο FaceApp μια αέναη, αμετάκλητη άδεια χρήσης, προσαρμογής, δημοσίευσης, διανομής του περιεχομένου του χρήστη… σε όλες τις μορφές μέσων… όταν δημοσιεύετε ή μοιράζεστε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».
Το FaceApp δηλαδή, επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το όνομά σας, το όνομα χρήστη σας ή οποιαδήποτε άλλη παρεμφερή μορφή σε οποιαδήποτε μορφή μέσων χωρίς την έγκρισή σας και χωρίς να έχετε την δυνατότητα να το παραβιάσετε ή να διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό. Επίσης, δεν θα σας αποζημιώσει για το υλικό αυτό και θα διατηρήσει την εικόνα πολύ μετά την διαγραφή της εφαρμογής.
Μάλιστα, οι χρήστες του Twitter εντόπισαν την ρωσική προέλευση της εφαρμογής που μεταφράζεται στο ότι το FaceApp ανήκει σε μια εταιρεία με το όνομα Wireless Lab, με έδρα την Αγία Πετρούπολη.
Σύμφωνα με το Tech Crunch, η εφαρμογή έχει πρόσβαση σε φωτογραφίες στην πλατφόρμα iOS της Apple ακόμη και αν ένας χρήστης έχει ορίσει τα δικαιώματα φωτογραφίας σε «ποτέ». Αυτό κι αν λέει πολλά!