Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
19 Αυγούστου 2019 11:40
Το μυστήριο πραγματοποιήθηκε στο μοναστήρι της Παναγίας Ελεήστριας στο φρούριο της Κορώνης. Το παιδί βαφτίστηκε Ιόλη-Θεοδώρα.
«Και το όνομα αυτής Ιόλη Θεοδώρα!!!!! Ένα Αυγουστιάτικο απόγευμα γεμάτο συγκίνηση και συναισθήματα που μας χάρισε η πιο χαρούμενη νεοφώτιστη και οι “πάντα άξιοι” νονοί της… Αντώνη Καπερνόπουλε και Φαίη Πουλάκου σας ευχαριστούμε θερμά για όλα», έγραψε στο προφίλ της στο facebook η μητέρα της Ιόλης και ανέβασε φωτογραφίες από το μυστήριο.
Η Φωτεινή Ψυχίδου έχει χωρίσει εδώ και χρόνια με τον Μπάμπη Στόκα και πλέον έχει σχέση με τον Δημήτρη Κοργιαλά ο οποίος ήταν παρών στο μυστήριο μαζί με το παιδάκι τους. Παλιότερα η Φωτεινή Ψυχίδου είχε εξηγήσει για πιο λόγο δεν βάφτισαν το νεαρό κορίτσι όταν ήταν νήπιο…
«Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπήρξε ποτέ θέμα για το αν η Ιόλη θα γίνει Χριστιανή Ορθόδοξη. Για μένα αυτό ήταν αυτονόητο, καθώς είμαι βαθιά θρησκευόμενο άτομο. Η θρησκεία και η πίστη ήταν έννοιες που με γοήτευαν από μικρή ηλικία, γι’ αυτό άλλωστε και επέλεξα να πάρω δεύτερο πτυχίο πάνω στη θρησκειολογία, κάτι που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος. Το επιχείρημα ότι ένα αβάπτιστο παιδί αποτελεί έρμαιο του διαβόλου φαντάζει φαρισαϊσμός… Άλλωστε η νηπιοβάφτιση έγινε γενικότερα αποδεκτή 600 χρόνια μετά τη σταύρωση του Χριστού και στη χώρα μας πήρε ιδιαίτερες διαστάσεις κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και κάτω από τον φόβο του Γενιτσαρισμού.
Η ιδέα του να έχουμε ένα μωρό φοβισμένο, με μάτια που τσούζουν από το κλάμα, να κοιμάται σε ένα καρότσι εξαντλημένο, και εμείς να χορεύουμε παρέα με τους συγγενείς τσάμικα και καλαματιανά από πάνω του φάνταζε πάντα στα μάτια μας ως ψυχοφθόρα διαδικασία τόσο για το βρέφος όσο και για εμάς τους ίδιους. Η βάφτιση αποτελεί το πιο σημαντικό εκκλησιαστικό Μυστήριο και θα θέλαμε να είναι μια ημέρα που ανήκει αποκλειστικά στο παιδί και που θα πρέπει να θυμάται. Κρίνω ότι το «μαθητεύσατε» και η κατήχηση αποτελούν απαραίτητο σκαλί πριν από τη μύηση. Η Ιόλη φέτος διδάχτηκε για πρώτη φορά θρησκευτικά, μαθαίνει μόνη της το «Πιστεύω», γνωρίζει τον βίο της προστάτιδας Αγίας της και έχει ήδη προσκυνήσει την Αγία Εκκλησία της στην Αρκαδία με τα 17 δέντρα που ξεπηδούν από τη σκεπή, ένα θαύμα που δέχτηκε χιλιάδες προσκυνητές από όλο τον κόσμο. Ιόλη ή Θεοδώρα; Και τα δύο! Το Ιόλη είναι αρχαιοελληνικό, το Θεοδώρα χριστιανικό. Η Ελλάδα μας πατάει σε δύο κόσμους!».