Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
19 Ιουλίου 2021 11:29
Από το 1960 η οικογένεια Μυστράκη παρασκευάζει στον ξυλόφουρνό της ψωμί, αλμυρά και γλυκά παξιμάδια και μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Σήμερα, η οικογένεια έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα για το περίφημο σταρένιο κουλούρι (το παραδοσιακό κρητικό παξιμάδι), το επτάζυμο παξιμάδι με μαστίχα Χίου από παμπάλαια συνταγή. Το μυστικό της νοστιμιάς των προϊόντων τους; “Το μεράκι, ο κόπος και το μικρό μέγεθος της παραγωγής”. Χρησιμοποιούν την καλύτερη ποιότητα υλικών και τηρούν πιστά την διαδικασία παραγωγής από το βράδυ που κάνουνε το προζύμι (το οποίο αναπιάνεται καθημερινά εδώ και τουλάχιστον τρεις γενιές) μέχρι την επόμενη μέρα, όπου θα έχουνε το ξερό κουλούρι. Από το 2018 η αυλή του ξυλόφουρνου έχει διαμορφωθεί σε ένα υπέροχο καφέ με φόντο τον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου και τα γραφικά σοκάκια του παλιού χωριού.