Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
30 Ιουλίου 2021 22:08
Για πάνω από έναν αιώνα, η οικογένεια Χατζηεμμανουήλ παράγει κρασί στην Κω, κρατώντας με υπερηφάνεια την παράδοση της οινοποίησης στο νησί. Σήμερα, με την πλούσια εμπειρία τους και το συνεπές πάθος τους για την παραγωγή ποιοτικού κρασιού, η οικογένεια φροντίζει στους ιδιόκτητους αμπελώνες που βρίσκονται κοντά στο Ασφενδιού, να δημιουργεί ετικέτες που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου. Από το 1929, η οικογένεια Χατζηεμμανουήλ διατηρεί την ίδια φιλοσοφία και στάση απέναντι στην παραγωγή κρασιού. Επιμένουν να φροντίζουν προσωπικά τους αμπελώνες, προκειμένου να έχουν άριστη πρώτη ύλη στη διάθεσή τους και να στοχεύουν πάντα στην ποιότητα, χρησιμοποιώντας τεχνικές καλλιέργειας που σέβονται το περιβάλλον και τον καταναλωτή. Με στόχο να αξιοποιήσει στο έπακρο τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής για την παραγωγή ποιοτικών και ισορροπημένων οίνων, η οικογένεια Χατζηεμμανουήλ καλλιεργεί σημαντικές ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών. Εκτός από τις καθιερωμένες ποικιλίες, πειραματικές φυτεύσεις πραγματοποιούνται συχνά σε επιλεγμένους αμπελώνες για τη δημιουργία νέων ετικετών. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται είναι η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο και η Κυδωνίτσα για τα λευκά κρασιά, το Grenache Rouge για το τριαντάφυλλο, το Cabernet Sauvignon και το Syrah για τα κόκκινα κρασιά.