Τι λέτε, πάμε για dinner; Σαφώς ένα φαγητό νοστιμεύει με την προσθήκη περισσότερου αλατιού, όπου χρειάζεται, ζάχαρης, κρέμας γάλακτος ή κάποιας βουτυρένιας σάλτσας. Όμως δεν είναι μόνο τα παχυντικά υλικά που δίνουν νοστιμιά σε ένα γεύμα. Εμείς, ανακαλύψαμε τρόπους για να προσθέσετε γεύση, αλλά όχι και θερμίδες στο επόμενο πιάτο σας! Θέλετε να τους δούμε μαζί;
Λεμόνι-ξύδι
Είτε το ένα επιλέξετε, είτε το άλλο, θα δώσουν νοστιμιά στη σαλάτα σας αλλά και στα κρέατα και στ ψαρικά. Αν επιλέξετε λεμόνι, αναμείξτε με ελαιόλαδο για τα λαχανικά και μαρινάρετε τα κρεατικά πριν το ψήσιμο με χυμό λεμονιού και σκόρδο. Αν είστε του ξυδιού, υπάρχουν τόσα πολλά μπαλσάμικα, που είναι αμαρτία να μπείτε στη διαδικασία να φτιάχνετε μόνες σας κάτι καινούριο. Προσοχή, στα μπαλσάμικα με μέλι και σύκο – τα συγκεκριμένα είναι παχυντικά!
Πορτοκάλι
Όπως το λεμόνι και το ξύδι, έτσι και το πορτοκάλι συνδυάζεται καταπληκτικά με τα λαχανικά στις σαλάτες ενώ ταιριάζει πολύ και σαν μαρινάδα μαζί με το μέλι στο κοτόπουλο και το χοιρινό.
Μπαχαρικά
Το κάρυ, ο κρόκος Κοζάνης, το ροδοπίπερο και πολλά ακόμα μπαχάρια δίνουν γεύση σε ένα πιάτο χωρίς να του προσθέσουν θερμίδες. Επιλέξτε το σωστό για τα ψητά λαχανικά (κάρυ, μπούκοβο, βασιλικός, δενδρολίβανο) και για τα κρέατα (πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι).
ΤΙP
Ακόμα και στο κομμένο μηλαράκι σας, που συνηθίζετε να βάζετε ζάχαρη, μπορείτε να προσθέσετε μια ιδέα λεμονιού ή μπαλσάμικου. Έτσι, για τη διαφορά. Να δείτε τι νόστιμο που θα είναι πάλι. Αρκεί να μην το παρακάνετε στην προκειμένη και ξινίσει!
Καλή επιτυχία στην επόμενη γευστική σας δοκιμασία!