Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
19 Μαΐου 2022 18:15
Ωστόσο όσοι ασχολούνται με το running δεν πρέπει να αμελούν την πίεση που ασκούν στην καρδιά τους. Tονίζει ο Δρ Sean Swearingen, Αθλητίατρος-καρδιολόγος στο Πανεπιστήμιο RUSH. Συνεπώς η ένταση του τρεξίμαστος πρέπει να αυξάνεται αργά και σταθερά. Ώστε να μειωθεί ο μικρός έστω καρδιακός κίνδυνος.
Όπως εξηγεί, μια προπόνηση που αγγίζει το 60%-80% της μέγιστης έντασης (μέγιστος καρδιακός ρυθμός) είναι πιο ευεργετική από την οριακή που καταπονεί το σώμα και την καρδιά. Προμηθευτείτε μια συσκευή καταγραφής των παλμών της καρδιάς. Και βρείτε έπειτα τον μέγιστο καρδιακό ρυθμό για την ηλικία σας αφαιρώντας την τελευταία από το 220.
Ο Δρ Swearingen προτείνει κάποια τρία βασικά tips για αρχάριους δρομείς. Αλλά και τους πεπειραμένους και βετεράνους του τρεξίματος που απείχαν από το άθλημα. Ώστε να προστατεύσουν το σώμα από μυικούς τραυματισμούς. Και να αυξήσουν σταδιακά την ένταση της άσκησης. Ο ειδικός επισημαίνει πως πρέπει πάντα να ακούτε το σώμα σας και προτείνει:
Η ζέστη και η κουφόβραση του καλοκαιριού που έρχεται εντείνει την προσοχή που πρέπει να δείξουν όσοι θέλουν να τρέχουν σε εξωτερικούς χώρους. Οι σωτήριες συμβουλές του Δρ Swearingen για τρέξιμο με ασφάλεια περιλαμβάνουν: