Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
23 Μαρτίου 2019 14:20
Το «αδελφάκι» του Base Grill δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς προσφέρει ποιότητα και γεύση. Ο μπακαλιάρος είναι το καλύτερο φιλέτο Νορβηγίας. Έχει το δικό του μυστικό για να είναι ακριβώς όπως πρέπει: τραγανός και ζουμερός. Η σκορδαλιά είναι αλοιφή με αλεσμένες πατάτες, σκόρδο και ελαιόλαδο. Πρόκειται για ένα εστιατόριο εξαιρετικής ποιότητας, που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Τραβόλτα, Αγίου Παύλου 33 & Αρκαδίας, Περιστέρι
Μια από τις πιο νόστιμες σκορδαλιές σερβίρεται στο Κερατσίνι. Το Ψαροκόκαλο φτιάχνει αεράτο μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι, ο οποίος τρώγεται χωρίς σταματημό. Το εστιατόριο, αναφέρει το iefimerida.gr, που θυμίζει στέκια περασμένων δεκαετίων, είναι γνωστό στην περιοχή. Και για τους ψαρομεζέδες του και για τους εξυπηρετικότατους ιδιοκτήτες του.
Τσακάλωφ και Βίκτωρος Ουγκώ, Κερατσίνι
Κλασσική επιλογή για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, η Ψιψίνα του “κυρ Αρίστου” (για όσους ξέρουν) φημίζεται για τα κυδώνια, τα στρείδια αλλά και τα ψητά χτένια τα οποία συνοδεύονται με ελληνικά αποστάγματα. Την 25η Μαρτίου ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική. Σερβίρεται με κρούστα από αλεύρι, σκορδαλιά και σαλάτα παντζάρι. Λόγω της ημέρας, πριν πάτε πάρτε ένα τηλέφωνο για να κάνετε κράτηση γιατί γίνεται χαμός.
Συνταγματαρχη Ζησιμοπούλου 96 Παλαιό Φάληρο
Το μαγαζί του Βασίλη Καλλίδη στην Λαχαναγορά του Ρέντη, την 25η αλλάζει, γεμίζει σημαιάκι και παίζει Μαρινέλλα. Το μενού έχει ζυμωτό ψωμί, μπακαλιάρο σε κουρκούτι από ανθρακούχο νερό και αλεύρι από πετρόμυλο και η σκορδαλιά είναι πατατάτη. Η μπύρα και το λευκό κρασί ρέουν άφθονα και η ημέρα γιορτάζεται σε ένα από τα πιο νόστιμα στέκια.
Λεωφ. Γεωρ. Παπανδρέου 1215, Αγ. Ιωάννης Ρέντης
Περνώντας τις πόρτες του μεταφέρεστε στη δεκαετία του ‘50 και θυμάστε εικόνες από ασπρόμαυρες ταινίες με ταβέρνες που είχαν βαρέλια στους τοίχους. Εδώ, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά τιμάται κάθε ημέρα, καθώς δεν γίνεται να πας στου Ζάχου και να μην φας από το εν λόγω πιάτο.
Ο τηγανητός μπακαλιάρος συνοδεύεται από σκορδαλιά, απλός και παραδοσιακός, σαν αυτόν που φτιάχνει η γιαγιά σας.
Το καπηλειό του Ζάχου, Κομοτηνής 37, Καμίνια