Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
10 Δεκεμβρίου 2019 19:51
Ο ιδιοκτήτης του Μon Kulur κύριος Φώτης Γιαούρτογλου μας μίλησε για την επιχείρησή του.
-Κύριε Γιαούρτογλου, πως ξεκινάει η ενασχόλησή σας με την εστίαση και γιατί “Μon Kulur”;
Ξεκίνησε ως την εκπλήρωση ενός ονείρου, που αφορούσε την δημιουργία της δικής μου επιχείρησης. Τον χώρο της εστίασης τον γνώριζα μόνο ως πελάτης όλα αυτά τα χρόνια . Στον δικό μου χώρο πλέον, θέλησα να αποφύγω όσα ως πελάτη με έκαναν να νιώθω δυσαρεστημένος ,τόσο από συμπεριφορές όσο και από το επίπεδο εξυπηρέτησης που λάμβανα. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας , επέλεξα την αλυσίδα της Mon Kulur με γνώμονα το πάθος , τον σεβασμό και την αυθεντικότητα που αντιμετωπίζει τους επιχειρηματίες που επενδύουν σ’ αυτήν, αλλά και στην κουλτούρα εξυπηρέτησης των πελατών της αλυσίδας . Όταν τυχαία είδα σε ένα περιοδικό franchise την φιλοσοφία ενός καταστήματος Μon Kulur ήταν πλέον μονόδρομος να φτιάξω και εγώ ένα. Ο συνδυασμός αγνών πρώτων υλών – με τα οποία δημιουργούμε όλες τις συνταγές μας, μπροστά στα μάτια των πελατών μας –
-Εκτός από την μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα ζύμης, ο καφές σαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας έχει εξέχουσα θέση στο menu του “Μon Kulur”. Και δε θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε . Το συγκεκριμένο χαρμάνι που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την αλυσίδα μας ,έχει σαν βάση έναν σπουδαίο καφέ από τη Ν. Αμερική με πλούσιο σώμα ,έντονη διάθεση ξηρών καρπών και σοκολάτας . Τον χαρακτήρα αυτόν τον ενισχύει μια διάθεση καραμέλας και βουτύρου, μία ιδιαίτερη ποικιλία από την Νοτιοανατολική Ασία και σ’ αυτό, προσθέτει νότες εσπεριδοειδών, ένας ξεχωριστός καφές από την Κεντρική Αμερική . Μία τελική νότα ώριμων κόκκινων φρούτων, αναδεικνύεται μέσω μιας πολύπλοκης ποικιλίας καφέ από την Νοτιοανατολική Αφρική. Αυτός είναι ο καφές μας, σύνθετος στην περιγραφή του και υπέροχος στη γεύση του.
-Στο “Μon Kulur” τα χαμόγελα περισσεύουν και η εξυπηρέτηση δίνει την αίσθηση της φιλοξενίας. Πως το καταφέρνετε αυτό καθημερινά;
Με χαρά ακούω την ερώτησή σας , αφού είναι κάτι που το διαπιστώσατε και εσείς όταν επισκεφθήκατε το κατάστημά μας ως πελάτης, πριν καν συστηθούμε. Όπως προανέφερα, η αυθεντικότητα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της κουλτούρας μας και το βασικότερο κριτήριο κατά την επιλογή του προσωπικού μας. Αυθεντικότητα και χαμόγελα δημιουργούν την πιο ζεστή καλημέρα και επιθυμούμε έστω και για τα λίγα λεπτά παραμονής των πελατών μέσα στο κατάστημά μας, να τους κάνουμε να νιώθουν ευχάριστα και οικεία ,μακριά από τη συχνά δύσκολη καθημερινότητα.
– Σε μια εποχή όπου το επιχειρείν είναι σε ύφεση, εσείς τολμήσατε να ανοίξετε το “Μon Kulur” στην καρδιά του Αμαρουσίου. Ποιές είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας από το νέο εγχείρημα;
Το οικονομικό περιβάλλον πράγματι είναι δύσκολο και οι συνθήκες αντίξοες για τις νέες επιχειρήσεις . Πάντα πίστευα όμως στη διαφοροποίηση και πως πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν ευκαιρίες. Στοχοθετώ, οραματίζομαι, υλοποιώ, μ’ αυτό το τρίπτυχο περνάει κάθε μέρα και κάθε μέρα είναι και καλύτερη. Ο κόσμος του Αμαρουσίου έχει αγκαλιάσει το εγχείρημά μας και αυτό μας κάνει ακόμα πιο παθιασμένους και ακούραστους, ώστε να τους παρέχουμε τον καλύτερο συνδυασμό προϊόντος – εξυπηρέτησης – τιμής.