Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
Συντάκτης: Newsroom
6 Αυγούστου 2022 18:15
Μέσα σε όλες τις περίπλοκες διεργασίες στο σώμα μας, η πρόσληψη της τροφής μπορεί να παίξει βασικό ρόλο. Τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία. Ειδικότερα, η σεροτονίνη, γνωστή και ως ορμόνη της χαράς, μπορεί να σταθεροποιήσει τη διάθεση μας.
Βασικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζει η τρυπτοφάνη, το αμινοξύ υπεύθυνο για τη σύνθεση της σεροτονίνης. Συχνά τη βρίσκουμε σε συμπληρώματα, με στόχο την αύξηση της σεροτονίνης.
Προτού όμως φτάσετε σε μια τέτοια δραστική μέθοδο, μπορείτε να δοκιμάσετε να βελτιώσετε τα επίπεδα της σεροτονίνης με φυσικό τρόπο. Καταναλώνοντας τρόφιμα πλούσια σε τρυπτοφάνη, όπως αυτά που σας προτείνουμε παρακάτω.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη των αυγών μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα τρυπτοφάνης στο αίμα, σύμφωνα με έρευνα. Τα υψηλότερα επίπεδα της τρυπτοφάνης βρίσκονται στον κρόκο των αυγών. Μαζί με την τυροσίνη, τη χολίνη, τη βιοτίνη και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Όλα αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στη συνολικά καλή υγεία του οργανισμού.
Το τυρί είναι επίσης πλούσιο σε τρυπτοφάνη και μπορείτε να το συνδυάσετε και με τα αυγά, για τα μέγιστα θετικά αποτελέσματα.
Εδώ και δεκαετίες έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο ανανάς ενισχύει τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό. Αρκεί να καταναλώσετε το εξωτικό φρούτο όταν είναι φρέσκο.
Αγαπημένο τρόφιμο των χορτοφάγων και των vegans και διάσημο υποκατάστατο του κρέατος, το τόφου ως προϊόν σόγιας είναι πολύ καλή πηγή τρυπτοφάνης.
Εκτός από πολύ καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, ο σολομός είναι επίσης το λιπαρό ψάρι που θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.
Δε χρειάζεται πια να βρίσκεστε σε δίλημμα σχετικά με το ποιους ξηρούς καρπούς να διαλέξετε, καθώς όλοι οι ξηροί καρποί και οι σπόροι περιέχουν τρυπτοφάνη και συνεπώς μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας. Επιπλέον, μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση μιας χούφτας ξηρών καρπών την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου λόγω καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και αναπνευστικών προβλημάτων.