Περισσότεροι από δεκαπέντε χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν το διήμερο 19 και 20 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης, κλείνοντας την αυλαία του φετινού Φεστιβάλ.
Το κοινό επιβράβευσε τους ηθοποιούς αλλά και τους συντελεστές της παράστασης με το ενθουσιώδες και παρατεταμένο χειροκρότημά του, καλώντας τους πάλι και πάλι στην ορχήστρα. Με ιδιαιτέρως επαινετικά σχόλια, από κοινό και κριτική, η παράσταση καταγράφεται στα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού, μ’ ένα εξαίρετο σύνολο πρωταγωνιστών να καταθέτουν ερμηνείες υψηλής ευαισθησίας.
Στο ρόλο της Ιφιγένειας η Μαρία Πετεβή, μια από τις πιο αξιόλογες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών, κέρδισε τις εντυπώσεις μαζί με τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο – Αγαμέμνονα, την Ιωάννα Παππά – Κλυταιμνήστρα, τον Άκη Σακελλαρίου – Μενέλαο, τον Γιώργο Χρυσοστόμου – Αχιλλέα και τον Παντελή Δεντάκη στους ενοποιημένους, για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας, ρόλους του Πρεσβύτη και των Αγγελιοφόρων.
Ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης επιστρέφοντας για τρίτη φορά στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», παρουσίασε μια καλοκουρδισμένη παράσταση που επικοινώνησε και συγκίνησε το κοινό σε μια εξαιρετικής αισθητικής παραγωγή.
Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι συνεχίζει τη δυναμική πορεία της σε επιλεγμένα θέατρα της περιφέρειας και σειρά παραστάσεων στην Αττική τον Σεπτέμβριο.
Μαρία Πετεβή: «Άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού σε ηλικία 21 χρονών»
Συντάκτης: Newsroom
24 Ιουλίου 2022 09:40
Η Μαρία Πετεβή μίλησε για τον ρόλο που παίζει η ψυχοθεραπεία στην καθημερινότητα και πως τη βοήθησε να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού που πάθαινε
Η ηθοποιός που γνωρίσαμε τηλεοπτικά από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στις Άγριες Μέλισσες αποκάλυψε πως έχει κάνει ψυχοθεραπεία, ενώ διαβάζει σχετικά βιβλία γιατί της αρέσουν. Η Μαρία Πετεβή κατάφερε να αποφύγει τις κρίσεις πανικού με αυτόν τον τρόπο.
Θεωρείς πως η θεραπεία της ψυχής είναι ό,τι πιο σημαντικό για την υγεία ενός ανθρώπου;
Για μένα, κάποιες φορές είναι πιο σημαντική ακόμα και από τη θεραπεία του σώματος καθώς η ψυχή είναι αυτή που προκαλεί τις περισσότερες σωματικές βλάβες. Θεωρώ πως εμείς οι ίδιοι αρρωσταίνουμε τον εαυτό μας. Νοσεί η ψυχή μας, δεν την ακούμε κι όλο αυτό μεταφέρεται στο σώμα μας προκειμένου να καταλάβουμε ότι κάτι πάει λάθος με μας. Η ψυχική υγεία είναι πρωταρχική για τη ζωή και την εξέλιξή μας κι εμείς της δίνουμε ελάχιστη σημασία.
Πώς μπήκε η ψυχοθεραπεία στη ζωή σου;
Είναι η αδελφή μου ψυχολόγος. Επιπλέον, πάντα μου άρεσε να διαβάζω βιβλία με σχετική θεματολογία. Όταν άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού σε ηλικία 21 χρονών, έπρεπε να βρω την αιτία τους.
Είμαι ευγνώμων που μου συνέβησαν αυτές οι κρίσεις επειδή ανακάλυψα έναν υπέροχο εξελικτικό δρόμο που μόνο καλύτερο άνθρωπο σε κάνει όταν γίνεται σωστά και με τον κατάλληλο ψυχαναλυτή.
Νομίζω πως με την ψυχοθεραπεία μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τον εαυτό του και να γιατρέψει σκοτάδια και πληγές.
Τι ευχή κάνεις για το μέλλον;
Μία από τις αγαπημένες μου ευχές είναι από τις «Λουόμενες» της Κατερίνας Μαυρογεώργη, ένα θεατρικό έργο που αγαπώ πολύ και έχουμε παίξει ήδη τρία χρόνια. Μία από τις ηρωίδες, με το που μπαίνει στη σκηνή, λέει, σχεδόν φωνάζει: «Υγεία μέσα! υγεία έξω, υγεία, υγεία, υγεία!»! Εύχομαι επίσης να ακούμε περισσότερο, να έχουμε ενσυναίσθηση και να αγαπάμε.