Παντρεύονται Σαμαρά-Παπασπηλιόπουλος;
Είναι μαζί πάνω από ένα χρόνο, πήραν την απόφαση να συγκατοικήσουν και κάνουν όνειρα για ένα κοινό μέλλον.Τόσο που το περιβάλλον τους μιλάει για γάμο κι παιδί και μάλιστα […]
Συντάκτης: Συντακτική ομάδα
22 Οκτωβρίου 2022 09:00
Στον κατάλογο με τα 2.500 και πλέον φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνονται επιχειρηματίες και τραπεζίτες στην πλειοψηφία τους Ρώσοι, που η Ουκρανία χαρακτηρίζει ανθρώπους του περιβάλλοντος του Βλαντιμίρ Πούτιν και τους επιβάλλει αυστηρές κυρίως οικονομικές κυρώσεις.
Μεταξύ άλλων, αυτές περιλαμβάνουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, «πάγωμα» κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και απαγόρευση επενδύσεων.
Μάλιστα, το Κίεβο ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τους συμπεριλάβει και στις δικές της κυρώσεις.
Στη λίστα εκτός του Ιβάν Σαββίδη, βρίσκονται τα ονόματα των ολιγαρχών Αμπράμοβιτς, Φρίντμαν και Ιβανισβίλι.
Πρόκειται για απόφαση του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένκι να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας για κυρώσεις κατά του στενού περιβάλλοντος του Ρώσου Προέδρου, όπως αναφέρουν Μέσα της δοκιμαζόμενης χώρας.
Τα ονόματα έγιναν γνωστά από ουκρανικά ΜΜΕ και ανταποκριτές.
Ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο, ανταποκριτής της ελληνικών ΜΜΕ στην Ουκρανία, σε σχετική ανάρτησή του ανέφερε ότι το όνομα του Σαββίδη περιλαμβάνεται στη λίστα.
Τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία, είχε γίνει γνωστό ότι ο επιχειρηματίας είχε ενισχύσει τους φιλορώσους αυτονομιστές με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ντονμπάς.
Έλληνες της Ρωσίας, με επικεφαλής τον Σαββίδη, είχαν αποστείλει είκοσι φορτηγάκια ανθρωπιστικής βοήθειας και δεκατέσσερις γεννήτριες.
Η βοήθεια είχε παραδοθεί στις διοικήσεις των φιλορώσεων αυτονομιστών στις επαρχίες του Ντονμάς, Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ.
Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής τονίζουν ότι η ΕΕ ενίσχυσε περαιτέρω τα περιοριστικά της μέτρα κατά της Ρωσίας και είναι έτοιμη να συνεχίσει να το πράττει.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει τη σημασία της διασφάλισης της αποτελεσματικής εφαρμογής, της πρόληψης της καταστρατήγησης και της διευκόλυνσής της, και καλεί όλες τις χώρες να ευθυγραμμιστούν με τις κυρώσεις της ΕΕ. Οι προσπάθειες σε αυτό το θέμα πρέπει να ενταθούν.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζήτησε πώς να αυξήσει περαιτέρω τη συλλογική πίεση στη Ρωσία για να τερματίσει τον επιθετικό της πόλεμο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.