Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
1 Νοεμβρίου 2022 16:48
Ένα εστιατόριο με μεγάλη ιστορία και σπουδαία φιλοσοφία, δεν είναι άλλο από τον Νέο Κρίθαμο στο Νέο Ψυχικό. Ο ιδιοκτήτης του, Στέλιος Κωνσταντινίδης μας χάρισε μια όμορφη συνέντευξη και μας μίλησε για την ιστορία, τις επιρροές και τα αξιόλογα πιάτα του εστιατορίου…
1. Πώς προέκυψε η δημιουργία του εστιατορίου “Κρίθαμος”;
2. Ποια είναι η φιλοσοφία του μαγαζιού;
“Η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι απλή: θέλω να έρθει ο καλεσμένος, ή ο οικογενειακός μου φίλος και να περάσει μια φανταστική και αξέχαστη εμπειρία. Να γευτεί ποιοτικό φαγητό, να νιώσει άνετα και να διασκεδάσει. Φροντίζω να προσφέρω άριστη ποιότητα, σαν να τρώει η οικογένειά μου. Αυτό είναι που με κρατάει στην αγορά.
Πάντα φρόντιζα να έχω ελληνικά κρασιά στο μαγαζί μου, από ελληνικά αμπέλια και να προσφέρω πιάτα εξαιρετικής ποιότητας”.
3.Ποιες είναι οι επιρροές του μενού; Ποια είναι τα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κάποιος;
“Το μενού έχει βασικές επιρροές από τη Μεσόγειο, τα νησιά αλλά και από το εξωτερικό. Δεν γίνεται να παραλείψεις να δοκιμάσεις τις φρέσκια pasta και πίτσα, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της μεγάλης μου εμπειρίας στην Ιταλική κουζίνα. Ακόμα, στον Κρίθαμο προσφέρουμε και καλές κοπές κρεάτων από την Αμερική: ωρίμανσης και φυσικά Ελληνικά κρέατα.
Γενικότερα, προσπαθώ να δίνω και να προμηθεύομαι αγαθά και προϊόντα από την Ελλάδα, γιατί γνωρίζω την ποιότητά τους και είμαι σίγουρος ότι δεν θα πέσω έξω.
Μερικά από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσει ο επισκέπτης, είναι οι Μακαρούνες Καρπάθου, ένα πιάτο με φρέσκια χειροποίητη pasta, με σιτάκα κασιώτικη, κατσικίσιο τυρί και ξερή μυζήθρα. Μέσα από αυτό το παραδοσιακό Ελληνικό πιάτο, θα θυμηθεί σίγουρα τη γιαγιά και τον παππού του.
Ακόμα, οι Κοπέλες Καρπάθου είναι ένα πιάτο που δεν πρέπει να παραλείψει. Πρόκειται για μικρά χορτοπιτάκια που μοιάζουν με μικρές κοπελίτσες που χορεύουν γύρω γύρω στο πιάτο. Εξ ου και το όνομά τους.
Τέλος, must πιάτο είναι και το μοσχαρίσιο κότσι που διατηρείται 4 με 6 ώρες σιγοψημένο στο φούρνο και συνοδεύεται με ριζότο και κρόκο Κοζάνης”.
4. Γιατί κάποιος να επιλέξει τον Κρίθαμο;
“Ο Κρίθαμος είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει ως στόχο του την ικανοποίηση του κάθε πελάτη ξεχωριστά. Όταν έρθει ο πελάτης, θα βρει εμένα τον ίδιο αλλά και τα παιδιά μου, Μιχαήλ και Ευδοξία Κωνσταντινίδη. Τα παιδιά είναι η συνέχεια μου και απλόχερα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην φιλοξενία και στην περιποίηση των πελατών μας.
Το 2022 και μετά από όλα όσα τραβήξαμε με την πανδημία, αποφασίσαμε να κάνουμε μια ριζική ανακαίνιση και να δώσουμε στον Κρίθαμο μια νέα “ταυτότητα”, μετά το κορονοϊό. Αξίζει να γνωρίσετε τη νέα του εκδοχή που τιμά την παράδοση αλλά διαμορφώνεται με τα νέα δεδομένα της σύγχρονης γαστρονομίας.
Σας περιμένουμε!”