Δαλάκα – Φιντιρίκος: Οι φωτογραφίες με τον Μπάιντεν στη γιορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

30 Μαρτίου 2023 12:13

Στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, χθες, Τετάρτη στον Λευκό Οίκο για την αναγνώριση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Φιντιρίκος και η σύντροφός του, Κατερίνα Δαλάκα.

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος και η πρωταθλήτρια του στίβου, Κατερίνα Δαλάκα βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες στο Μανχάταν.

Την Τετάρτη επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον προκειμένου να επισκεφτούν τον Λευκό Οίκο.

Το ζευγάρι μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλές φωτογραφίες από τη δεξίωση στον Λευκό Οίκο όπως και από την επίσκεψή του στο Καπιτώλιο.

Στα στιγμιότυπα, ο Φιντιρίκος ποζάρει δίπλα στον Τζο Μπάιντεν και τον Τομ Χανκς.

Με λαμπρότητα επέστρεψε στον Λευκό Οίκο η ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Πρόκειται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για ιδιαίτερη τιμή που αποδίδει η αμερικανική κυβέρνηση στον ελληνισμό, καθώς η ελληνική και η ιρλανδική κοινότητα είναι οι μόνες εθνικές ομάδες στις ΗΠΑ που γιορτάζουν κάθε χρόνο την εθνική τους επέτειο στον Λευκό Οίκο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πέρα από τον ισχυρό επικοινωνιακό της χαρακτήρα, προσφέρει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στην ελληνοαμερικανική κοινότητα για να μεταφέρει μηνύματα στην αμερικανική πολιτική ηγεσία.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εμφανίστηκε καταχειροκροτούμενος στην αίθουσα μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο. Λίγο νωρίτερα, οι δύο πλευρές είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση, στην οποία ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να ζήτησε τη στήριξη των ΗΠΑ για τη διασφάλιση των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε ελπιδοφόρα τη μεταστροφή του κλίματος που παρατηρείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή η αναθέρμανση πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων και τον τερματισμό της παράνομης κατοχής στην Κύπρο.

Στην εκδήλωση τον Πρόεδρο Μπάιντεν συνόδευε η αδελφή του Βάλερι, η οποία διατηρεί στενή σχέση με την Ελλάδα και μάλιστα είχε παραβρεθεί το προηγούμενο βράδυ στο κλειστό δείπνο που είχε διοργανώσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον προεδρικό ξενώνα προς τιμήν της 25ης Μαρτίου.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος, η Τζιλ Μπάιντεν δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, καθώς βρίσκεται στο Τενεσί λόγω της αιματηρής ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε πρόσφατα σε σχολείο της πολιτείας.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, τα φώτα στράφηκαν στη γνωστή Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό, Ρίτα Γουίλσον, η οποία συνοδευόταν από τον χολιγουντιανό αστέρα και σύζυγό της Τομ Χανκς.