Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
22 Φεβρουαρίου 2019 17:20
Ποια είναι αυτά, τα μάθαμε και σας τα αποκαλύπτουμε.
Σοκολατένια αγαλματίδια καλυμμένα με χρυσό 24 καρατίων, καπνιστό σολομός με χαβιάρι, πάστα με τυρί και τρούφες. Ποια είναι τα παραπάνω; Τα κλισέ οσκαρικά πιάτα. Κάθε χρόνο τα γεύεται η ελίτ του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Οι σπεσιαλιτέ, όμως, φέτος πλεονάζουν. Οι καλεσμένοι, μεταξύ άλλων, θα γευτούν τηγανητά ορτύκια με πιπεριά όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ: πρόκειται για ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης θα σερβιριστούν ανιολότι, ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας με αρακά και μαύρη τρούφα.
“Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά”, δηλώνει ο σεφ που εμφανίζεται συχνά πυκνά στα τηλεοπτικά πλατό και προσθέτει: “Ο κινηματογράφος είναι παγκόσμιος. Έχει ταινίες αγγλικές, γαλλικές, ιταλικές, μεξικανικές. Η κουζίνα μας αποτυπώνει κάπως αυτή την εικόνα, με επιρροές ασιατικές, ιταλικές και γαλλικές”.
Το μενού που ετοιμάζει ο Puck περιλαμβάνει 16.000 ατομικές μερίδες, με εκδοχές vegan και χωρίς γλουτένη. Για να τις παρουσιάσει στον δίσκο, έχει κινητοποιήσει σχεδόν 200 μάγειρες και νεαρούς σεφ, όπως και 850 σερβιτόρους τους οποίους επιβλέπουν δέκα μετρ, υπεύθυνοι εστιατορίου.
Ντονατέλλα Αδάμου