Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
23 Ιουνίου 2019 21:30
Αρκετοί γιατροί έχουν διαγνώσει ότι οι πόνοι στον αυχένα ή στα δάχτυλα οφείλονται στη συχνή χρήση κινητού τηλεφώνου, ωστόσο καμία έρευνα μέχρι στιγμής δεν έχει συνδέσει άμεσα τη χρήση της τεχνολογίας και φορητών συσκευών με τις αλλαγές στον ανθρώπινο σκελετό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Time, δύο Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν παρατηρήσει κάποια μορφή οστικής διαφοροποίησης στην ανθρώπινη σπονδυλική στήλη.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports συμπεραίνει ότι οι κερατόμορφες οσφυϊκές διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται ολοένα και περισσότερο στους νέους ηλικίας 18 με 30 ετών, προκαλούνται από την εμπρόσθια κλίση του κεφαλιού, η οποία μετατοπίζει το βάρος από τη σπονδυλική στήλη στους μύες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κρανίου, στο ύψος του αυχένα.
Λόγω της επικράτησης της ασυνήθιστης ανάπτυξης των οστών στους νεότερους πληθυσμούς, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ακτής του Ήλιου στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, εκτιμούν ότι οφείλεται στη μετατόπιση της στάσης του σώματος που επιφέρει η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.
Στην ανάλυσή τους, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα smartphones και άλλες φορητές συσκευές, είναι οι πιο πιθανοί υπαίτιοι για την οστική αλλαγή που παρατηρείται, καθώς απαιτείται από τον εκάστοτε χρήστη να σκύψει το κεφάλι του προς τα εμπρός, προκειμένου να κοιτάξει την οθόνη.
Ο επιστήμονας Βιομηχανικής, Ντέιβιντ Σάχαρ, δηλώνει ότι το πιο εντυπωσιακό επιστημονικό εύρημα ήταν το μέγεθος των «κεράτων» τα οποία έφταναν ήδη τα 10 χιλιοστά, παρά το νεαρό της ηλικίας των συμμετεχόντων.
Ο Σάχαρ πρόσθεσε ότι «ο κερατόμορφος σχηματισμός είναι σημάδι μιας σοβαρής παραμόρφωσης της σπονδυλικής στήλης, η οποία μπορεί να προκαλέσει χρόνιους πονοκεφάλους και συνεχή πόνο σε πλάτη και αυχένα».
Παρά τα ευρήματα, η έρευνα κλείνει με σχετική αισιοδοξία όσον αφορά στην αποφυγή των προβλημάτων που δημιουργούν οι κερατόμορφες «προεκτάσεις».
Ορισμένοι σχολιαστές της βιομηχανίας αμφισβήτησαν τη μελέτη, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει τη σχέση μεταξύ της χρήσης του τηλεφώνου και του μεγέθους αυτών των αποκαλούμενων «κέρατων»