Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
21 Νοεμβρίου 2018 18:00
Eίπα λοιπόν να πειραματιστώ αυτή τη φορά με κάτι νέο, με κάτι που μου κάνει εξωτικό -προσοχή, όχι… ξωτικό, το έχω ακούσει και αυτό από “δοκησίσοφους”. Τέλος πάντων, μη φλυαρώ: Μου είπε μια φίλη λοιπόν, πολυταξιδεμένη, κοσμοπολίτισσα για μια τελείως διαφορετική σαλάτα με ρόκα, ό,τι πρέπει για ελαφρύ βραδινό!: Με νεκταρίνια, τοματίνια ή τομάτες (ό,τι είχα εύκαιρο), αβοκάντο, αμύγδαλα. “Τι ωραία, και ξηροί καρποί”, σκέφτηκα. Και την… εκτέλεσα. Κάν’τε την λοιπόν κι εσείς και προσφέρετέ την με χάρη και καμάρι σε καλεσμένους, στο ταίρι σας και -γιατί όχι- στην μαμά σας. Για να την καταπλήξετε!
Υλικά για ένα άτομο
-3 κομμάτια ρόκας
– 1 κουτάλι σούπας μπαλάσμικο
-1 κουτάλι σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 1 μεγάλη τομάτα ψιλοκομμένη ή τοματίνια – όσα θέλω
-αλατοπίπερο
-νεκταρίνια (όσα είναι αρκετά θα το κρίνει ο καθένας μόνος του, περί ορέξεως άλλωστε…) κομμένα σε κυβάκια ή σε όποιο άλλο σχήμα μου κάνει -και σου κάνει- ευχαρίστηση
-1 αβοκάντο κομμένο επίσης όπως μ’ εμπνέει – και σ’ εμπνέει
-2 κουταλιές σούπας ψημένα ανάλατα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Βάζω τη ρόκα, τα τοματίνια ή τις τομάτες (ό,τι θέλω) και το αβοκάντο σ’ ένα μπολ. Προσθέτω το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. T’ ανακατεύω όλα μαζί και γαρνίρω με τ’ αμύγδαλα. Τώρα είμαι έτοιμη να σερβίρω. Καλή όρεξη!
Ντονατέλλα Αδάμου