O Αλέκος Συσσοβίτης θέλησε να βάλει ένα τέλος στον σάλο που δημιουργήθηκε μετά τις χθεσινές του δηλώσεις στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον».
Ο ηθοποιός βγήκε μέσω skype στην εκπομπή του Open προκειμένου να λύσει την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε.
«Κοιτώντας το κι εγώ σήμερα καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε η παρεξήγηση. Να ζητήσω συγγνώμη αν η δήλωσή μου ήταν προσβλητική. Επίσης, ζητώ συγγνώμη αν παρερμηνεύτηκε η δική μου πρόθεση και η δική μου δήλωση. Τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση στο γυναικείο φύλο, έχω μεγάλη αδυναμία. Κανένας άνδρας, γυναίκα, παιδί δεν πρέπει να χαίρει μιας προσβλητικής, κακοποιητικής και εγκληματικής συμπεριφοράς.
Άρα το θεωρώ δεδομένο ότι το θέμα της βίας, είτε είναι ψυχολογική είτε είναι σωματική, από μένα βγαίνει από την κουβέντα. Όλοι μας προκαλούμε συνειδητά ή ασυνείδητα, και οι άνδρες και οι γυναίκες, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, αλλά δεν ήταν κακή η πρόθεσή μου και η τοποθέτησή μου απέναντι στο γυναικείο φύλο. Αυτό είναι βασικό για μένα».
«Δημιουργήθηκε παρεξήγηση καθαρή χθες και ώρα είναι να λυθεί. Προς Θεού, αν είναι δυνατόν, να τίθεμαι εγώ απέναντι στη βία και δη στη γυναίκα. Έχω μεγαλώσει με τέτοια ευαισθησία στο γυναικείο φύλο που δεν μου περνάει καν από το νου», είπε ο Αλέκος Συσσοβίτης.
Αλέκος Συσσοβίτης: «Μεγάλωσα στην κουζίνα, αλλά κατάφερα να παίξω στην Επίδαυρο»
Ο Αλέκος Συσσοβίτης στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ αποκάλυψε πως τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα και αυτό επηρέασε αρκετά τη ζωή και την καριέρα του
Ο Αλέκος Συσσοβίτης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια που υποχρεωτικά τα ζούσε ως ενήλικας. Αλλά και για τη Μύκονο των 80’s και το γεύμα με τον David Bowie στο Παρίσι. Ακόμη, για τη νέα σειρά «στΟργή» του ΣΚΑΪ. Στην οποία θα πρωταγωνιστήσειι την επόμενη σεζόν. Επίσης αναφέρθηκε και στην κατάμεστη Επίδαυρο στην οποία κατάφερε να παίξει «ο γιος ενός οικοδόμου», όπως λέει ο ίδιος.
Από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών ήταν το στήριγμα της μητέρας του
«Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να αλλάξουμε τις καταβολές της παιδικής μας ηλικίας. Δεν έχω κάνει ψυχανάλυση, έχω παρακολουθήσει όμως συνεδρίες της μητέρας μου στον ψυχίατρο. Η κατάσταση της μητέρας μου με έκανε να ωριμάσω πολύ γρήγορα. Εγώ έπρεπε να είμαι στήριγμα. Όταν τα παιδιά είναι 8 χρόνων πηγαίνουν στις αλάνες. Εγώ ήμουν στήριγμα στη μητέρα μου. Εμένα μου έκανε καλό που στην παιδική μου ηλικία ήρθα κοντά με τα θέματα της ψυχής, με εκπαίδευσε».
Η απόφαση να γίνει ηθοποιός
«Μπλέξαμε με την υποκριτική γιατί κάτι μας ταλανίζει. Δεν έλεγα από μικρός ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες έπρεπε να επιβιώσω. Από 13 χρόνων δούλευα στην οικοδομή με τον πατέρα μου, μεγάλωσα σε φτωχή οικογένεια. Μεγάλωσα στην κουζίνα δεν είχα δικό μου δωμάτιο.
Αυτό σε διαμορφώνει, υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που έχουν μεγαλώσει στην πλέμπα. Η ανάγκη τους να εκφράσουν αυτό το βίωμα τους έκανε ηθοποιούς. Δεν νομίζω ότι εάν είσαι άνθρωπος του σαλονιού και τα έχεις όλα δίπλα σου ότι σώνει και καλά θα γίνεις ο καλύτερος ηθοποιός. Γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κάτι θέλουν να πουν».
Είναι αυτοδίδακτος στην υποκριτική
«Δεν ήθελα σώνει και καλά να γίνω ηθοποιός, ζούσα το σήμερα. Γιατί δεν ήξερα εάν είχα λεφτά για το αύριο. Επειδή είμαι αυτοδίδακτος ένιωσα πολλές φορές ότι είμαι αγγούρι πάνω στη σκηνή και ότι εκτίθεμαι. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί, αλλά καθόμουν εκεί για να μάθω». Μάλιστα αυτό του είχε δημιουργήσει επιπλέον άγχος όταν βρισκόταν στη σκηνή.