Βόμβα Ηλιάνας: Οικονομική εξαπάτηση απο την Χριστοπούλου;
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, μέσα από τη χθεσινοβραδινή της συνέντευξη στην εκπομπή The 2night Show, αποκάλυψε με έντονα συναισθήματα την προσωπική της εμπειρία από τη συνεργασία της με την Έλενα Χριστοπούλου, […]
Γιώργος Μανίκας: Σε σχέση με τη μητέρα της Αλεξάνδρας Νίκα(σύντροφο του Αργυρού) Μιράντα Πατέρα
Μια νέα σχέση αποκαλύφθηκε. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μανίκας και η Μιράντα Πατέρα είναι ζευγάρι πάνω από έναν χρόνο και είναι πολύ ερωτευμένοι. Το μοντέλο και η μητέρα της Αλεξάνδρας Νίκα […]
Δόμνα Μιχαηλίδου – Λεωνίδας Μαντωνάκης: Προσεχώς γονείς! Ποιος είναι ο άνδρας που της έκλεψε την καρδιά
Μια από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής της διανύει η Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς σε λίγους μήνες θα γίνει μητέρα για πρώτη φορά. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι έγκυος […]
Πλησιάζει ο Σεπτέμβριος και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις που αφορούν το άνοιγμα των σχολείων και τα νέα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μίλησε στην ΕΡΤ και εκτίμησε ότι «πηγαίνουμε σε παραλλαγές με μεγαλύτερες μολυσματικότητες». Οπότε το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με νέα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό.
«Το πιο πιθανό σενάριο, μετά από 2,5-3 χρόνια με κορωνοϊό, είναι πλέον να υπάρχει ατομική ευθύνη και να υπάρχει η δυνατότητα και στα παιδιά και στους ενήλικες είτε να φορέσουν τη μάσκα, είτε να μην τη φορέσουν. Αυτό δεν είναι μόνο για τη χώρα μας, είναι και ευρωπαϊκά, είναι και διεθνώς. Βλέπουμε το CDC της Αμερικής πλέον δεν μπαίνει τόσο στη διαδικασία απομόνωσης. Όσο της χρήσης μάσκας και λειτουργίας του ατόμου με μάσκα» σημείωσε η κυρία Ψαλτοπούλου.
«Όλος ο κόσμος είναι κουρασμένος από όλη αυτή τη διαχείριση του κορωνοϊού και πλέον εναπόκειται στη δική του δυνατότητα και του δασκάλου που έχει προβλήματα υγείας να φορέσει τη μάσκα, προκειμένου να προστατευτεί. Παρόλα αυτά έχουμε 3-4 εβδομάδες μέχρι εκεί και σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο η επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει και οι δυνατότητες οι εμβολιαστικές σταδιακά με το νέο εμβόλιο», πρόσθεσε στη συνέχεια.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι μαθητές να μην υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο με self test
«Το τεστ, καλό είναι να δίνεται ως ένα βαθμό αυτή η δυνατότητα σε νόσηση μαζικού ελέγχου. Σίγουρα η Επιτροπή και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας κατάλληλα θα αποφασίσει κάθε πότε πρέπει να γίνεται. Και κατά πόσο πρέπει να γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.
Για την επιδημιολογική κατάσταση, ανέφερε ότι
«Βρισκόμαστε σε μια σταδιακή αποκλιμάκωση και αυτού του επιδημικού κύματος, στα νησιά και στην Αθήνα υπάρχουν πτωτικές τάσεις. Στην Πάτρα είδαμε αύξηση στα λύματα και στην Αθήνα μια σταθεροποίηση προς ήπια ανοδική τάση».
Πηγαίνουμε σε παραλλαγές με μεγαλύτερες μολυσματικότητες,
«Δεν είναι απαραίτητο όμως ότι έχουν πιο βαριά νόσηση. Ή έχουν αρκετά χαρακτηριστικά που τις διαφέρουν από τις προηγούμενες. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η δημιουργία ενός εμβολίου που να καλύπτει όλες αυτές τις υποπαραλλαγές. Ακόμα και τις μελλοντικές, έτσι ώστε και το εμβόλιο να γίνεται μια φορά άπαξ. Προσπαθεί τουλάχιστον η επιστημονική κοινότητα έτσι ώστε να απαλλαγούμε από τη σοβαρή νόσηση από τον κορονοϊό».
«Είμαστε αρκετά θωρακισμένοι εφόσον έχουμε κάνει την 3η δόση (του εμβολίου). Αλλά και τα άτομα άνω των 60 ετών και τα άτομα με προβλήματα υγείας αν έχουν κάνει την 4η δόση. Αν δεν έχουν κάνει την 4η δόση, καλό είναι να την κάνουν. Τώρα περιμένουμε βέβαια προς τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο να κυκλοφορήσει, εφόσον εγκριθεί και στη χώρα μας, ένα εμβόλιο πιο προσαρμοσμένο στις μεταλλάξεις που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο».