Οι αποκαλύψεις της ηθοποιού για τη σχέση της με τον συνάδελφό της και πώς βρέθηκαν μισό βήμα πριν από τον χωρισμό
Τι συνέβη στην σχέση των δύο ηθοποιών και πως από ένα βήμα πριν την υιοθεσία παιδιού, έφτασαν στη μεγάλη ρήξη; Τι συνέβη με Λαζόπουλο, κίνημα #metoo και Δημήτρη Λιγνάδη
Η Αθηνά Μαξίμου κι ο Αιμίλιος Χειλάκης θεωρούνται για χρόνια ένα από τα πιο αγαπημένα και «σταθερά» ζευγάρια του ελληνικού θεάτρου.
Οι δύο γοητευτικοί πρωταγωνιστές, που είχαν γνωριστεί από τα ξεκινήματα της καριέρας τους, και είχαν ερωτευθεί σφοδρά.
Έχουν μια ζεστή και τρυφερή σχέση που κατάφεραν πολύ επιτυχημένα εδώ και χρόνια να την κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Κι αν και οι δυο τους βρίσκονταν συχνά στην επικαιρότητα με τους ρόλους και τις δουλειές τους σε θέατρο, σινεμά και τηλεόραση.
Η προσωπική τους ζωή παρέμενε ανέπαφη και ανεπηρέαστη από τις όποιες «Σειρήνες» της διασημότητας.
Οι δύο καραντίνες, και όλα όσα επέφεραν όμως σε εκατομμύρια ανθρώπους και σχέσεις σε όλο τον κόσμο.
Λειτούργησε περίεργα και για τους δυο τους, και πριν από λίγους μήνες λίγο έλειψε να φτάσουν στον χωρισμό.
Ακόμα και αυτή τη ρήξη όμως, τον χειρίστηκαν εξαιρετικά διακριτικά και τρυφερά και μόλις πριν από λίγες ημέρες ακούσαμε τις πρώτες λέξεις για αυτήν, από το στόμα της Αθηνάς Μαξίμου.
Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε η ηθοποιός στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» μίλησε ανοιχτά για πολλά.
Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τον Λάκη Λαζόπουλο, τη ρήξη στο γάμο της με τον Αιμίλιο Χειλάκη, το κίνημα #metoo και τον Δημήτρη Λιγνάδη.
«Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε ένα θέμα υγείας, στο οποίο οι γιατροί του συνέστησαν να μην δουλέψει φέτος τον χειμώνα, όπως δεν δούλεψε και το καλοκαίρι», είπε για την αποχώρηση του Λάκη Λαζόπουλου από την θεατρική παράσταση «Προδοσία».
Η μεγάλη κρίση
«Πέρασα κάποια στιγμή κι εγώ ένα πολύ μεγάλο βύθισμα. Ήταν αδύνατο να είμαι μαζί του, θέλω να πω είχαμε μια πολύ μεγάλη ρήξη.
Παρ’ όλα αυτά ο Αιμίλιος ήταν εκεί. Δεν ήταν κάτι που έφταιγε ο Αιμίλιος ή κάτι. Έσκασε κάτι μέσα μου, ήμουν 39 χρονών τότε.
Προφανώς μπορεί να ήταν η κρίση των 40. Κάποια πένθη σκάσανε και ήρθαν όλα μαζί. Είχα φύγει με έναν τρόπο από το «μαζί». Ήταν εκεί και περίμενε», εξομολογήθηκε η Αθηνά Μαξίμου.
Περί Λιγνάδη
«Ρώτησαν τον Αιμίλιο σε μια εκπομπή «Θα πήγαινες να δεις τον Δημήτρη Λιγνάδη στην φυλακή;» και είπε ο Αιμίλιος «Ναι, φυσικά και θα πήγαινα» και ξαφνικά πέσανε όλοι να τον φάνε.
Όχι, δεν είναι υπέρ του, δεν είναι έτσι. Κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους τους γνωρίσαμε, συνεργαστήκαμε, ανταλλάξαμε στιγμές, χρόνο από τη ζωή μας.
Χρόνο από τη δουλειά μας, σκέψεις. Φυσικά και πρέπει ένας άνθρωπος που έχει κάνει κάτι τέτοιο να τιμωρηθεί, αλλά το ότι εγώ μπορεί να έχω την ανάγκη να πάω να τον δω σε μια φυλακή…
Είναι σαν να λέμε ένας αδελφός, που ο αδελφός του σκότωσε ή βίασε κάποιον, ότι ο αδελφός απαγορεύεται να πάει να τον δει στη φυλακή.
Μα πώς γίνεται; Θα του το απαγορεύσεις; Φυσικά και δεν εγκρίνει κανείς μια τέτοια πράξη. Είναι αυτονόητο.
Αλλά το άλλο είναι μια προσωπική σχέση σε ένα άλλο επίπεδο, την οποία δεν μπορείς να την διαγράψεις σαν να μην την έχεις ζήσει.
Γιατί αν και ακόμα πας σε μια φυλακή να δεις έναν τέτοιο άνθρωπο, μπορεί εν δυνάμει να θέλεις να τον κοιτάξεις στα μάτια και να τους πεις «Ρε φίλε και μένα με πρόδωσες, γιατί το έκανες αυτό»;
Γιατί μπορεί εσύ να έχεις ανάγκη να το κάνεις. Στην πλάτη των ηθοποιών θεωρώ ότι παίχτηκε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι αντιπολίτευσης και πολιτικής.
Γιατί βγήκε το ένα όνομα σήμερα και βγήκε το αντίθετο όνομα την επόμενη μέρα και μετά βγήκε ένα άλλο όνομα από μια άλλη παράταξη».
Η σεξουαλική παρενόχληση και η συγγνώμη
Για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε, η Αθηνά Μαξίμου εξομολογήθηκε ότι, «τη στιγμή που συνέβαινε έφυγα, έκλαψα, αισθάνθηκα μήπως εγώ κάτι έκανα.
Αυτό είναι το χειρότερο σύνδρομο ενός ανθρώπου που κακοποιείται. Τον πιάνει ενοχή ότι κάτι έχω κάνει άρα εγώ έχω δώσει το δικαίωμα να συμπεριφερθεί κάποιος έτσι.
Μέχρι να καταλάβει ή να αισθανθεί ότι δεν έχει κάνει κάτι κακό και ότι ο άλλος πήρε τον χώρο από μόνος του και κακοποίησε.
Το ομολόγησα αυτό στον άνθρωπο από τον οποίο συνέβη και ο άνθρωπος αυτός μου ζήτησε συγγνώμη. Του είπα «σας παρακαλώ αυτό το πράγμα αν το ξανακάνετε θα φύγω».
Η υιοθεσία που δεν έγινε ποτέ
Πριν από περίπου έναν χρόνο είχε γίνει γνωστό πως το ζευγάρι είχε κινήσει διαδικασίες για να αποκτήσει ένα παιδί μέσω υιοθεσίας.
Η Αθηνά Μαξίμου μίλησε και για αυτό ανοιχτά και ξεκάθαρα. «Η υιοθεσία ενός παιδιού δεν υπάρχει πλέον στο μυαλό μας καθώς μεγαλώνοντας δεν έχεις το κουράγιο και τις αντοχές.
Μετρά από όλη αυτή την προσπάθεια για την υιοθεσία μπήκε μια τελεία, άνω τελεία…», κατέληξε η ηθοποιός.
Να σημειώσουμε ότι οι ίδιοι είχαν παραδεχθεί πριν από χρόνια ότι θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί.
Όμως όλες αυτές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν τους ανάγκασαν να πατήσουν φρένο. Και όπως φαίνεται, να βάλουν όπισθεν.
«Κάναμε μια πρώτη κουβέντα. Αλλά όταν πήραμε έναν πάκο με χαρτιά που έπρεπε να μελετήσουμε και να συμπληρώσουμε.
Με θέματα όπως “αν θέλεις παιδί τελείως υγιές και μωρό μπορεί να πάρει δέκα χρόνια”, “αν δε σε νοιάζει το φύλο ή η ηλικία ή αν έχει ένα μικρό πρόβλημα μπορεί να πάρει 3-4 χρόνια’’, σταματήσαμε.
Μπαίνεις σε διλήμματα εξίσου ψυχοφθόρα με το να μην έχεις παιδί», είχε πει η Αθηνά Μαξίμου.
Από την πλευρά του, ο Αιμίλιος Χειλάκης είχε αναφέρει: «οι συνθήκες σε κάνουν να περιμένεις 5 – 6 χρόνια και καταρρακώνεσαι, σε κάνουν να μετανιώνεις για την επιλογή σου, σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι εν δυνάμει παιδόφιλος.
Καλά κάνει ο Νόμος και προστατεύει τα παιδιά, αλλά είναι τόσο αυστηρός που κάποια στιγμή σε αποθαρρύνει!
Είναι τόσο ομιχλώδες το τοπίο, που δεν ξέρεις αν αυτό που πας να κάνεις είναι παράνομο ή σύννομο… Επίσης, το ότι είμαστε ηθοποιοί δεν θεωρείται σταθερό και ασφαλές επάγγελμα».
«Δεν έχω εμμονές κι αυτοσκοπούς. Μ’ έναν παράξενο τρόπο, η ζωή είναι πολύ πιο σοφή από εμάς και ό,τι είναι να φέρει, θα το φέρει!
Δεν γκρεμίζεται και ο κόσμος αν δεν έρθει ένα παιδί. Είχαμε ζωή πριν, θα έχουμε και μετά!», επισημαίνει η Αθηνά.
Όταν τη ρωτούν πόσο απαραίτητο είναι ένα παιδί για μια οικογένεια, ενώ ο Αιμίλιος αναφέρεται στην μέθοδο της εξωσωματικής:
«δεν είμαι κατά των εξωσωματικών, αλλά γνωρίζω γυναίκες που έχουν κάνει 12 προσπάθειες κι έχουν “οργώσει” το σύστημα τους, ή κάνουν παιδί με εξωσωματική στα 49 τους.
Και λέω “γιατί σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου; Το παιδάκι που θα είναι 10 χρονών κι ενδεχομένως εσύ πάθεις καρκίνο, έχεις σκεφτεί που θα το αφήσεις;”.
Πραγματικά αναρωτιέμαι! Τόσο μεγάλος εγωισμός; Ότι, δηλαδή, η ζωή δε θα προχωρήσει αν εσύ δεν αφήσεις κάτι πίσω σου;».