Το σαγηνευτικό άρωμα του ξυλόφουρνου, η ρουστίκ βεράντα και το ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον σε συνδυασμό με τους γαστρονομικούς πειρασμούς, θα γίνουν μια αξέχαστη εμπειρία!
Περπατώντας στην παλιά πόλη των Μαλίων, ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 18ου αι., τράβηξε την προσοχή μας. Σε αυτό στεγάζεται το εστιατόριο “Αυλή” και καθώς ήταν μεσημεράκι καθίσαμε να γευτούμε τις γεύσεις του. Η γνήσια κρητική αυλή με τα αρώματα του αγιοκλήματος και του γιασεμιού ήταν το περιβάλλον που αναζητούσαμε. Από την ποικιλία σε παραδοσιακές κρητικές γεύσεις και όχι μόνο, επιλέξαμε σιγοψημένο μοσχάρι στον ξυλόφουρνο, τυλιγμένο σε μελιτζάνα και γραβιέρα και χοιρινό κότσι με σκιουφικτά μακαρόνια. Το φρέσκο προξυμένιο ψωμί ήταν κι αυτό από τον ξυλόφουρνο. Τα συνοδεύσαμε με κρασί από την επιλεγμένη κάβα και ολοκληρώσαμε με χειροποίητο γαλακτομπούρεκο.
Στο τέλος, αφού δώσαμε συγχαρητήρια στο προσωπικό για την άψογη εξυπηρέτηση, μιλήσαμε με τον υπεύθυνο, όπου μας εξήγησε ότι το μενού εναλλάσσεται με βάση την εποχικότητα των προϊόντων και ότι τα περισσότερα από αυτά είναι δικής τους βιολογικής καλλιέργειας. Επίσης μας εξήγησε ότι χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές μαγειρέματος χωρίς τη χρήση φούρνων μικροκυμάτων, ενώ περιορίζουν το περιβαντολογικό τους αποτύπωμα, ανακυκλώνοντας και κομποστοποιώντας τα οργανικά απορρίμματά τους στο αγρόκτημα.
” Ότι μπαίνει στην κουζίνα μας θέλουμε να είναι προσεχτικά διαλεγμένο και καλλιεργημένο με φροντίδα”.
Φύγαμε από την “Αυλή” ενθουσιασμένοι, όχι μόνο από τις γεύσεις και την φιλοξενία, αλλά και από τη συζήτηση με έναν άνθρωπο που νοιάζεται για την υγιεινή διατροφή και τη βιωσιμότητα.
Twiter: InAvli
Youtube channel: @avli_in_malia
Tripadvisor: Αυλή Στα Μαλια