Εντός της ημέρας θα χειρουργηθεί ο Μιχάλης Μητρούσης που τραυματίστηκε χθες Κυριακή, σε τροχαίο στη Συγγρού. Ο ηθοποιός έχει υποστεί κάταγμα έξω σφυρού. Πρόκειται για ένα ήπιο κάταγμα, ωστόσο, όπως […]
Γιώργος Λιάγκας: Το βίντεο στο Πρωινό από τη βραδινή έξοδο με τη Μαρία Αντωνά σε Ρέμο – Βανδή
Κατά τη διάρκεια του Πρωινού, ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε στην έξοδο στον Αντώνη Ρέμο και στη Δέσποινα Βανδή το βράδυ του Σαββάτου. Τον παρουσιαστή συνόδευσε η Μαρία Αντωνά και σχετικό […]
Σπύρος Μαρτίκας: Χώρισε με τη Βρισηίδα Ανδριώτου - Την αγαπώ μέχρι θανάτου, λέει
Χώρισαν ο Σπύρος Μαρτίκας και η Βρισηίδα Ανδριώτου. Ο φαρμακοποιός και πρώην παίκτης του Survivor μίλησε για την πρώην σύντροφό του, στην εκπομπή «Happy Day» και περιέγραψε τον χωρισμό τους, […]
ΧΗ.ΜΑ. …εκεί που η Χημεία των γεύσεων… εκτελείται με ΜΑθηματική ακρίβεια…
28 Αυγούστου 2019 19:47
Κι αν αναρωτιέστε τι δουλειά έχει η Χημεία και τα Μαθηματικά, που ίσως δεν πολυσυμπαθούσατε στο σχολείο, τότε πρέπει να δοκιμάσετε τα πιάτα του Τόλη και του Μπάμπη και θα καταλάβετε τι χάνατε όλα αυτά τα χρόνια που δεν στρωθήκατε… στο φαί!
Στην προσεγμένη οικογενειακή επιχείρηση των αδελφών Μπρικέ, θα απολαύσετε πιάτα φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες και πάνω από όλα φτιαγμένα με μεράκι, αγάπη για το καλό φαγητό και σεβασμό για τον πελάτη. Γιατί στο ΧΗ.ΜΑ. στόχος τους είναι να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Ήταν πριν από δέκα χρόνια όταν τα αδέλφια Τόλης (Χημικός) και Μπάμπης (Μαθηματικός) Μπρικέ αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον χώρο της εστίασης. Την επιτυχία που ακολούθησε δεν την φανταζόταν. Κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν ναό του καλού φαγητού, ένα εστιατόριο για τους λάτρεις του κρέατος, ένα αυθεντικό μπριζολάδικο. Αυτό το κατάφεραν με την συνεχή αναζήτηση των καλύτερων υλικών και με το να σερβίρουν τους πιο ποιοτικούς κρεατομεζέδες. Θα φάτε σπιτικό και προσεγμένο φαγητό σε ένα περιβάλλον όπου οι πελάτες δεν είναι απλά πελάτες, αλλά φιλοξενούμενοι της οικογένειας Μπρικέ. Εδώ όλοι γίνονται μία παρέα. Δεν είναι τυχαία τα δύο εστιατόρια ΧΗ.ΜΑ. στην Παλαιά Φώκαια και στον Άλιμο, γαστρονομικοί προορισμοί που προσελκύουν θαμώνες από όλη την Αθήνα.
ΧΗ.ΜΑ.! πρόκειται για μια καινούργια λέξη που μάλιστα έχει και επιστημονικό ορισμό:
«ΧΗ.ΜΑ. ακλ. ουσ. (εκ του συμφυρμού χημείας και μαθηματικών), η επακριβώς υπολογισμένη και μελετημένη ανάμειξη των ουσιών, προκειμένου να παραχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η τέρψη των αισθήσεων του εστιαζόμενου.
Ο εστιαζόμενος νιώθει άνετα, «σαν στο σπίτι του», στην κουζίνα όμως έχει επιστρατευτεί συσσωρευμένη γνώση και παρατήρηση για την άρτια διεκπεραίωση και φροντίδα του τραπεζιού».