Ο Χρήστος Λούλης και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη σε κοινή τους συνέντευξη μίλησαν λίγο πριν από την πρεμιέρα της πολυσυζητημένης σειράς του Alpha. Για τους ρόλους τους και για το πως θα έρθουν αντιμέτωποι όταν οι ζωές τους ανατρέπονται. Τελικά ποιος λέει ψέματα;
Χρήστος Λούλης – Αλεξάνδρα Αϊδίνη: ποιος από τους δύο λέει τελικά Ψέματα;
Αλεξάνδρα Αϊδίνη
– Ένας βραβευμένος σκηνοθέτης κι ένα επιτελείο εξαιρετικών συναδέλφων είναι σφραγίδα ποιότητας στα “Ψέματα”;
Είναι και ο λόγος που είπα “ναι”. Θαυμάζω πολύ τον Γιώργο Γκικαπέππα. Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και έχω δει τις ταινίες του. Είναι ένας σκηνοθέτης που ξέρει να δουλεύει με τον ηθοποιό και έχει συνθέσει μια εξαιρετική ομάδα. Όπως και οι συνάδελφοί μου. Πηγαίνω στο γύρισμα με μεγάλη χαρά. Είναι μια πολύ προσεγμένη παραγωγή.
– Η Έλενα Γιαννάτου είναι μια γυναίκα που ζει ανάμεσά μας;
Πέρασε τραυματικές στιγμές που την έχουν βαρύνει και δουλεύει πάνω σε αυτό για να βρει την ισορροπία της. Είναι φιλόλογος, διδάσκει σε σχολείο, αγαπά τη δουλειά της και τα παιδιά. Βρίσκει διέξοδο στη φύση και στη λίμνη, κάνοντας κωπηλασία. Έχει μια αδελφή, την Κάτια. Από πολύ μικρές είναι κοντά και έχουν στενή σχέση. Κι έχει μια συζυγική σχέση που λύνεται σιγά σιγά. Προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της και να βρει νέες βάσεις και ισορροπίες για τον εαυτό της.
– Ένα φαινομενικά αθώο ραντεβού αλλάζει τη ζωή της και τη ζωή του Ανδρέα για πάντα. Αντιμέτωποι, δίνουν μία βίαιη μάχη για την αλήθεια τους;
Με δύο διαφορετικές οπτικές της ίδιας ιστορίας. Η εξέλιξη του ραντεβού, που ξεκινά με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, στον καθένα παίρνει μια άλλη μορφή. Το καταλαβαίνω ότι μένει ανοιχτό και δεν τοποθετείται η γνωστή λέξη. Έχει και για μένα μεγάλη σημασία να δω ποια θα είναι η πρώτη εντύπωση του κοινού. Πώς θα πλάσει ο ίδιος την ιστορία αυτή και τι θα δει μέσα σε αυτό το ξεδίπλωμα.
Χρήστος Λούλης
– Σιωπηλός δρόμος, 42°C και τώρα συμμετέχετε στα Ψέματα. Δίνετε ψήφο εμπιστοσύνης στην τηλεόραση;
Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης χρόνια τώρα, βλέποντας ξένες τηλεοπτικές σειρές. Έχω αναθέσει στην τηλεόραση να με ψυχαγωγεί. Επιτέλους, μπορώ να το πω και για τις ελληνικές σειρές. Είναι μια νέα εποχή για την ελληνική μυθοπλασία, καθώς γίνονται ωραίες και προσεγμένες σειρές.
– Μια ιστορία για τη συναίνεση, όπου η αλήθεια και το ψέμα μπερδεύονται και αλληλοσυγκρούονται;
Εμένα με ενδιαφέρει πολύ το μετά. Γιατί ο καθένας λέει τη δική του ιστορία. Επειδή δεν γνωρίζεις όλες τις απόψεις, αρχίζουν και μπαίνουν μέσα στο μυαλό σου, από τον τρόπο που ακούς την ιστορία του καθενός, οι προκαταλήψεις. Θετικές και αρνητικές. Οπότε βλέπεις κατά πόσο η κοινωνία που γίνεται μάρτυρας και θεατής αυτού του πράγματος, όπως και στις ημέρες μας, με την υπόθεση της Πάτρας.
Αρχίζει ένα πράγμα που δεν είναι δικαιοσύνη, ούτε ενημέρωση, αλλά κουτσομπολιό. Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται κοινωνία και καμιά φορά είναι αδηφάγο. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να καταναλώσει την επόμενη ιστορία μέχρι να χορτάσει και να πάει στη μεθεπόμενη. Βλέπεις ανθρώπους που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις και ποντάρουν στην κοινή γνώμη, προσπαθώντας να τη χειριστούν προς όφελός τους. Είναι αυτή η καινούργια εποχή που ζούμε, που μπορεί να γίνει καταστροφή αλλά και όπλο στα χέρια σου.
– Γοητευτικός ο ήρωάς σας, τρυφερός πατέρας, δημοφιλής στους ασθενείς, αλλά μέσα σε ένα βράδυ ανατρέπονται τα πάντα.
Είναι από αυτά τα ραντεβού που λες “πέτυχε”! Βλέπουμε δύο ανθρώπους που οι ζωές τους έχουν ανατραπεί και δεν ξέρεις ποιον να πιστέψεις. Ο καθένας έχει το δίκιο του και το ζητούμενο δεν είναι αυτό καθαυτό το γεγονός. Αρχίζει η σειρά και εστιάζει στο πώς βλέπουν το γεγονός οι άλλοι. Πώς ένα γεγονός αλλάζει χρώμα και σχήμα, ανάλογα με το ποιος το βλέπει. Βέβαια, υπάρχει και ο άνθρωπος, που μέσα σε αυτή τη δίνη των πραγμάτων, βασανίζεται, ταλαιπωρείται και δεν περνάει όμορφα. Είναι μια κόλαση.
– Καθώς κρέμεται από μια κλωστή η ζωή του, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει για να αποδείξει την αθωότητά του;
Στη σειρά σχετικά γρήγορα αποκαλύπτεται τι έχει γίνει την επίμαχη βραδιά, στο τρίτο ή τέταρτο επεισόδιο, αν θυμάμαι καλά. Οπότε αρχίζουμε να παρακολουθούμε μια ιστορία “ποιος θα καταστρέψει ποιον από τους δύο”. Τηλεόραση κάνουμε και είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ο καθένας να μεταχειρίζεται ό,τι του κατέβει στο μυαλό, για να καταστρέψει τον άλλον.
πηγή: Τηλέραμα