Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
14 Ιουλίου 2021 14:00
Ο Δημήτρης Πυλιώτης είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους σεφ με μια λαμπερή καριέρα στην Αμερική αλλά και την Ελλάδα.
Μαζί με τον αδερφό του, Βασίλη διατηρούν το εστιατόριο Poseidon στο Μαΐάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.
Kαι στην Καλαμάτα το Poseidon Ocean View.
Το Poseidon είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Μαϊμι. Με μια κουζίνα αυθεντικά ελληνική και με πιάτα φτιαγμένα με ελληνικά προϊόντα.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι όλη η «αφρόκρεμα» της showbiz – και όχι μόνο – έχει επισκεφθεί το Poseidon.
Μερικοί από αυτούς είναι Jenifer Lopez, Kim kardasian, Ricky Martin, Drake αλλά και παίκτες από το NBA.
O Δημήτρης Πυλιώτης μιλάει στο iciao.gr για την πορεία της καριέρας του, το Master Chef, την συνεργασία του με τον Τημολέντα Διαμαντή αλλά και για τα κορυφαία εστιατόρια που διατηρεί στο Μαϊαμι και την Καλαμάτα.
Πότε και πώς αρχίσατε να μαγειρεύεται επαγγελματικά;
Επαγγελματικά από το 2000 σε ένα fine dinning ιταλικό εστιατόριο στο key biscayne (περιοχή του Miami).
Και καριέρα Chef όταν αποφοίτησα από τη γαλλική σχολή «Le Cordon Blue», στο college of culinary arts στο Miami to 2012.
Αλλά πολύ πριν από αυτά μαγειρεύω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σαν μικρό παιδί να είμαι πάντα ατρόμητος και να παίζω με τις φωτιές και τα τηγάνια.
Το καλοκαίρι στον κήπο, που όλες οι ελληνικές οικογένειες είχαν τη δεκαετία του 80′, με έβρισκαν εκεί να επιλέγω τις πρώτες ύλες για το επόμενο γεύμα μου.
Βλέπετε ήμουν πάντα με όρεξη, από μικρός, και ανυπόμονος, οπότε επέλεγα να μαγειρέψω για τον εαυτό μου ό,τι ήθελα και όποτε ήθελα.
Θυμάμαι μάλιστα την πρώτη αγαπημένη μου συνταγή. Ήταν καγιανάς, που την έφτιαχνα με υλικά που έβρισκα άφθονα στον κήπο (φρέσκια ντομάτα, αυγά δικά μας κ.ά.) και με πολλές παραλλαγές.
Ποιος ήταν ο λόγος που σας οδήγησε στο Μαϊάμι;
Στο Μαϊάμι βρίσκομαι από το 2000 λόγω ότι είμαι γεννημένος στην Αμερική και κατέχω το αμερικανικό διαβατήριο.
Αποφάσισα μετά το απολυτήριο λυκείου να συνεχίσω τις σπουδές μου εκεί βρίσκοντας ήδη εκεί τον αδερφό μου βασίλειο που φοιτούσε στο φλόριντα ιντερνατιοναλ γιουνιβερσιτι.
Η συνέχεια με βρίσκει σε ένα αεροπλάνο συνεχώς μεταξύ Ελλάδα Αμερικής μέχρι το 2010
όταν η μπίλια έκατσε μόνιμα Αμερική.
Όπου και Φοίτησα την Κορυφαία Γαλλική σχολή μαγειρικής Le cordon blue.
Και το 2012 ανοίξαμε το πολύ πετυχημένο Ελληνικό εστιατόριο μέχρι και σήμερα μαζί με τον αδερφό μου το POSEIDON GREEK στο κέντρο του Miami Beach.
Εάν κάποιος έρθει στο «Poseidon» ποιο πιάτο θα του συνιστούσατε και γιατί
Σίγουρα το χταπόδι το οποίο μου έδωσε το πρώτο μου βραβείο σε μεγάλο διαγωνισμό Chef showdown το 2014.
Το σερβίρουμε με μανταρίνι, σταφίδα τροπικά φρούτα, καβουρδισμένο ρεβυθι με ξύσμα από λάιμ, emultion sauce και πέστο φρέσκιας ρίγανης
Για ποιους διάσημους έχετε μαγειρέψει;
Jenifer Lopez, Kim kardasian, Ricky Martin, Mark Antony, Drake,Gloria estafan, fat Joe, Dj khaled, NBA players όπως:
Lebron James ,Hassan whiteside, Winslow, Kelly Olynyk και γενικά σε όλους τους Miami Heat players.
Αφού μαγειρεύω κατά την διάρκεια των παιχνιδιών στα επίσημα εστιατόρια του γηπέδου για τους κατόχους των εισιτηρίων που πατάνε παρκέ.
Οι παίκτες του ΝΒΑ για τους οποίους έχετε μαγειρέψει, ήταν ένα δύσκολο «κοινό», δεδομένου του ότι είναι αθλητές και πρέπει να προσέχουν κάθε τι που καταναλώνουν. Ποια ήταν η μεγαλύτερη αγωνία σας ενώ σχεδιάζατε το μενού των events;
Σίγουρα όταν έχεις να μαγειρέψεις για αθλητές που η αξία των όποιον είναι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια το άγχος είναι λίγο παραπάνω από τα κανονικά επίπεδα.
Στην πορεία όμως ανακαλύπτεις ότι η ελληνική κουζίνα και το μενού του Poseidon Greek είναι φτιαγμένο για τέτοιους τύπους.
Φρέσκο ψάρι, αγνό καλαματιανό ελαιόλαδο, φρέσκα λαχανικά και σαλάτες είναι από τα πιάτα και υλικά που λατρεύουν οι αθλητές τέτοιου βεληνεκούς
Πως ήταν η συνεργασία σας με τον Τημολέντα Διαμαντή;
Άψογη !! Πρόκειται για έναν άριστο επαγγελματία με πολλές γνώσεις πάνω στην μαγειρική, πολύ καλό παιδί. Και φυσικά τώρα είμαστε πολύ καλοί φίλοι εκτός από ένα μαγειρικό δίδυμο της επιτυχίας.
Ποια είναι η γνώμη σας για το Master Chef
Έχω την καλύτερη άποψη για αυτά τα παιχνίδια. Δίνουν την δυνατότητα σε νέα παιδιά να δείξουν τι αξίζουν.
Και να προωθήσουν την δουλειά τους μεν αλλά και εκπαιδεύουν το ελληνικό κοινό στις νέες τάσεις Μαγειρικής δε.
Είμαι σίγουρος ότι χωρίς το Μaster chef η Ελληνική μαγειρική παιδεία θα είχε μείνει στην καλοψημένη χοιρινή μπριζόλα
Θα παίρνατε στην δουλειά σας ένα παιδί το οποίο θα είχε λάβει μέρος στο Master Chef;
Εννοείτε πως ναι. Ήδη έχω κάνει συνεργασία με την Αγγελική Τσουκαλά στο POSEIDON OCEAN VIEW στην παραλία της Καλαμάτας. Και θα ξανακάνω σίγουρα και με αλλά παιδιά από τέτοια παιχνίδια.
Θα σας ενδιέφερε να παρουσιάσετε μια εκπομπή μαγειρικής
Σίγουρα ναι. Είναι μια πρόκληση για μένα να δείξω στον απλό κόσμο την εμπειρία μου πάνω στην μαγειρική.
Θεωρώ ότι η εποχή του στυλ (κόβουμε τα κρεμμυδάκια ) έχει περάσει προ πολλού. Ο κόσμος πλέον είναι ποιο ψαγμένος και θέλει ποιο εξειδικευμένες τεχνικές
Aναδειχθήκατε για 4η φορά στην καριέρα σας «American Champion Chef». Πόσο δύσκολο είναι να κρατηθεί ένας chef στην κορυφή;
Θεωρώ ότι το μυστικό για να κρατηθείς στην κορυφή σε αυτό το επίπεδο είναι να αισθάνεσαι πως δεν έχεις καταφέρει ακόμα τίποτα.
Προσωπικά σε κάθε τελικό πάω χωρίς άγχος, χωρίς να φοβάμαι την ήττα και χωρίς να φουσκώνω μέσα μου ότι είμαι πρωταθλητής.
Σέβομαι τους αντιπάλους chefs αλλά δεν τους φοβάμαι, ό,τι βιογραφικό κι αν έχουν, όπου κι αν έχουν δουλέψει και όσες διακρίσεις και αν έχουν.
Ξέρω πολύ καλά πως έχω να κάνω με μεγαθήρια, γι’ αυτό προσπαθώ να δείξω ό,τι καλύτερο μπορώ.
Θα ήθελα να μου πείτε 3 πράγματα που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος για να γίνει ένας καταξιωμένος σεφ
Δεν θα σας πω 3 αλλά 10. Τον ονομάζω τον 10 λόγο της επιτυχίας
Hard work
Sweat
Dedication
Commitment
Sacrifice
Ethic work
Team work
Responsibility
Professionalism &
Love for what you do …