DIY: Μια ζεστή μανιταρόσουπα θα σου αλλάξει τη διάθεση
ΚΡΥΟ, ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΜ!

Το καλύτερο… αντίδοτο για το κρύο -και δη το τσουχτερό, στους 7 βαθμούς είναι η θερμοκρασία στην Αθήνα- μεταφράζεται σε σούπα. Λειτουργεί σαν βάλσαμο στον οργανισμό και οι περισσότερες είναι πεντανόστιμες. Η σημερινή μας επιλογή “δείχνει” μανιτάρια. Μπάρμπα Στρουμφ ακούς; Για κοπιάστε να μαγειρέψουμε! 

Yλικά

  • 600 γρ. φρέσκα μανιτάρια ή 1 κονσέρβα μεγάλη
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι μέτριο,ψιλοκομμένο
  • λίγο σπανάκι ωμό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 4 κουταλιές ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια στα δύο,αν είναι μεγάλα,τα πλένουμε ή τα στραγγίζουμε από το χυμό τους, αν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα, και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το λάδι ,όπου τα σοτάρουμε , πολύ καλά, ώσπου να μείνουν τα μισά και να βγάλουν όλο το νερό τους.
  2. Κατόπιν προσθέτουμε αν επιθυμούμε, λίγο σπανάκι και μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε και το νερό κι ανάλογο αλάτι και τ\’ αφήνουμε να βράσουν.
  4. Λίγο πριν βράσουν τελείως, προσθέτουμε και τον άνηθο,ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει καλά και σ’ ένα μπολ έχουμε το ταχίνι.
  6. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό των λεμονιών και το χτυπάμε στο χέρι ή τοποθετούμε το μείγμα στο μπλέντερ.
  7. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας και λίγο από το ζωμό της σούπας.
  8. Όταν ασπρίσει το ταχίνι, το ρίχνουμε στο περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
  9. Αν θέλουμε να ξαναζεστάνουμε τη σούπα, θα ανάψουμε πολύ χαμηλή φωτιά, γιατί το ταχίνι κόβει.
  10. Ας σημειωθεί ότι το ταχίνι μπορεί να αντικατασταθεί με ένα αυγό.
Tags: ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *