Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
Συντάκτης: Newsroom
19 Σεπτεμβρίου 2022 15:23
Ο πατέρας της Δόμνας Μιχαηλίδου, Αριστείδης (Άρης) Μιχαηλίδης διακρίθηκε για το ήθος και την εργατικότητα του στον κλάδο της Ναυτιλίας, διατηρώντας πάντα χαμηλό προφίλ.
Στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό, η μοναχοκόρη του Δόμνα, βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό του, παρά το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμά της, λόγω των υπουργικών της καθηκόντων.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, την Τετάρτη 21/9 και ώρα 15:00, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο της Ανάστασης, όπου υπάρχει ο οικογενειακός τάφος.
μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας», με τον δημοσιογράφο, Θάνο Σιαφάκα.
Για τα παιδιά αυτά, οι αιτήσεις από ενδιαφερόμενους είναι κατά 98% για υιοθεσία. «Σήμερα έχουμε 1.000 αιτήσεις και οι
982 είναι για υιοθεσία», είπε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε αυτό συμβαίνει γιατί οι ενδιαφερόμενοι φοβούνται να αποχωριστούν
σε σύντομο χρονικό διάστημα το παιδί και επιπλέον, πολλοί δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για την αναδοχή.
Πρόσθεσε, δε, ότι από τα 1.600 παιδιά σε ιδρύματα, μόνο τα 74 είναι κατάλληλα για υιοθεσία και από αυτά τα 74, σχεδόν όλα είναι
πάνω από 6 ετών, δηλαδή δεν βρίσκονται στις τυπικές ηλικίες που ζητούν οι συμπολίτες μας για να υιοθετήσουν.
Η κυρία Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι η αναδοχή είναι καταρχήν προσωρινή, εξηγώντας ότι λίγα είναι τα παιδιά στα
ορφανοτροφεία που προέρχονται από γονείς που τα εγκατέλειψαν. Διευκρίνισε ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, τα
έχει απομακρύνει ο εισαγγελέας από τις βιολογικές οικογένειες, επειδή ο ένας ή και οι δυο γονείς έχουν
παραβατική ή κακοποιητική συμπεριφορά.
Σημείωσε ότι τα παιδιά πρέπει να πάνε προσωρινά σε μια ανάδοχη οικογένεια και όχι να μείνουν σε Ιδρύματα – όπου χάνουν
την παιδικότητά τους – και θα επιστρέψουν στις βιολογικές τους οικογένειας, όταν το κρίνει ο εισαγγελικός λειτουργός.
Πρόσθεσε, δε, ότι σχεδόν οι μισές αναδοχές μπορούν να εξελιχθούν σε υιοθεσία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προχωρήσουν στην αναδοχή ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ τα ηλικιακά όρια διευρύνονται από τα 25 έως τα 75 έτη.
Επίσης, η Πολιτεία δίνει ελάχιστο βοήθημα που κυμαίνεται από 325 έως 1.200 ευρώ το μήνα. «Ο κοινωνικός λειτουργός σε 3 μήνες μπορεί να καταλάβει αν ο γονέας το κάνει για τα χρήματα, τα οποία είναι απλώς ένα βοήθημα, δεν αποτελούν κίνητρο», επισήμανε. Σύμφωνα με την υφυπουργό ανοίγει η σχετική πλατφόρμα με όλες τις πληροφορίες για την αναδοχή.
Η κυρία Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι καθήκον της πολιτείας και των αρμόδιων υπηρεσιών είναι να επιβλέπουν την πορεία της αναδοχής και να διασφαλίσουν την καταλληλότητα της ανάδοχης οικογένειας. «Επιτηρούμε το πώς πάνε τα παιδιά, πώς πάνε οι ανάδοχοι γονείς, καθώς και την πορεία της βιολογικής οικογένειας», σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου.