Το περιοδικό Λοιπον και στη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού μίλησε ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι
Έχουμε την ακριβή εικόνα του χαρακτήρα σου μέσα από τις εκπομπές από τις οποίες σε έχουμε δει;
Προσωπικά, αλλά και η ομάδα, για τα εστιατόριά μου, έχουμε πάρει μεγάλες επιτυχίες, για τους γαστρονόμους, πριν την τηλεόραση. Το εστιατόριό μου είχε φτάσει νούμερο 86 στον κόσμο, είχαμε πάρει πάρα πολλούς «χρυσούς σκούφους», είχαμε βγει πρώτοι, δεύτεροι και τρίτοι, σε πολλά εστιατόριά μας, κι αυτό είχε γίνει πριν την τηλεόραση. Ο πατέρας μου το ίδιο. Η επιτυχία για το ευρύ κοινό ήταν στην τηλεόραση, αλλά ο κόσμος που ερχόταν στο εστιατόριό μας, μας ήξερε από πριν. Η τηλεόραση είναι ένα format, κι αυτό ακολουθεί ο καθένας, τοπ πόσο καλός είναι το δείχνει η ιστορία.
Μέσα από την τηλεόραση φαίνεσαι απόλυτος, αυθόρμητος, με απότομο χαρακτήρα…
Αυθόρμητος είμαι… Για το ότι είμαι απότομος θα έλεγα ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Αυτό σε βοήθησε στο να σε γνωρίσει ο κόσμος ή σου έκανε κακό;
Ο κόσμος όταν με γνωρίζει από κοντά, τις περισσότερες φορές, μου λέει: «Καλά ρε Μποτρίνι, τέτοιος είσαι; Εγώ νόμιζα ότι είσαι μα@@@ς».
Το έχεις ακούσει να στο λένε αυτό;
Πολλές φορές και στο εστιατόριο μου έχουν πει: «Θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη, γιατί ήρθα να φάω κι έλεγα μέσα μου, να πάμε να γνωρίσουμε πόσο μα@@@ας είναι αυτός». Εγώ ρωτάω «γιατί;» κι εκείνοι μου λένε: «Γιατί σε γνώρισα κι είσαι εξαιρετικός, μ’ αυτά που έφαγα και για το πως είσαι στο μαγαζί σου… λίγα τους λες».