Ο Έλον Μασκ ανάρτησε βίντεο που τον δείχνει στην έδρα του Twitter, την εξαγορά του οποίου αναμένεται να ολοκληρώσει μέχρι την Παρασκευή, ενώ παράλληλα άλλαξε το ψευδώνυμό του στον ιστότοπο σε «Chef Twit».
Στο φιλμάκι αυτό, ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ φτάνει στην υποδοχή της εταιρείας κουβαλώντας έναν… νιπτήρα. Έκανε έτσι ένα λογοπαίγνιο αφού το sink (νιπτήρας) στα αγγλικά σημαίνει και «εμπεδώνω».
«Μπαίνω στην έδρα του Twitter. Σας αφήνω να εμπεδώσετε την πληροφορία», έγραψε στον λογαριασμό του.
Για να βάλει τέλος στη διαμάχη του με τους επικεφαλής του ιστοτόπου, η δικαστής του Ντέλαγουερ που είχε αναλάβει την υπόθεση έδωσε στον Έλον Μασκ διορία μέχρι την Παρασκευή για να ολοκληρώσει την εξαγορά.
Η ολοκλήρωση της εξαγοράς θα βάλει τέλος σε μια περιπέτεια επτά μηνών που έφερε αντιμέτωπους τους ιδιοκτήτες του Twitter με τον ιδιοκτήτη της Tesla.
Στις αρχές Ιουλίου ο Μασκ ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από την προσπάθεια εξαγοράς, μια απόφαση την οποία προσέβαλαν στα δικαστήρια οι ιδιοκτήτες του Twitter. Τελικά, άλλαξε γνώμη στις αρχές Οκτωβρίου, λίγες ημέρες προτού να ξεκινήσει η δίκη.
Όμως το Twitter αρνήθηκε να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα, με αποτέλεσμα η δικαστής να αναβάλει την εκδίκαση και να διατάξει τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, o δισεκατομμυριούχος CEO διέψευσε έτσι δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post» από την προηγούμενη εβδομάδα, καθησυχάζοντας εργαζόμενους της Twitter σε συνάντηση που είχε μαζί τους την Τετάρτη στα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.
Η «Post» έγραφε ότι ο Μασκ σκοπεύει να μειώσει τους υπαλλήλους της Τwitter σε 2.000 από περίπου 7.500 που είναι τώρα.
Σε κάθε περίπτωση και τα δύο Μέσα Ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι το νέο αφεντικό του Twitter σκοπεύει πράγματι να κάνει έναν αριθμό απολύσεων, όταν αποκτήσει και επίσημα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Η σημερινή διοίκηση είχε ήδη σκοπό να μειώσει τα εργατικά κόστη κατά περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια ως τα τέλη της επόμενης χρονιάς, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να απολυθεί περίπου το ένα τέταρτο των εργαζομένων, όπως ανέφερε η «Washington Post».