Μια μακροσκελή ανάρτηση έκανε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μετά την εμπειρία που είχε στη φετινή Αρμάτα στις Σπέτσες.
Η ακτιβίστρια θέλησε να επισκεφτεί το όμορφο νησί του Σαρωνικού με τον γιο και τον σύζυγό της, για να απολαύσει μια εμπειρία που τις είχε αφήσει θετικές αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια. Ωστόσο, αυτά που αντίκρισε δεν την άφησαν ιδιαίτερα ευχαριστημένη.
Μετά την ανάρτηση με την οποία καταδίκαζε τον θάνατο ενός γαϊδουριού από την άθλια συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του, δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο αναρωτιέται αν θα καταφέρουμε να τηρήσουμε τις παραδόσεις μας, χωρίς να επηρεάζουμε αρνητικά το περιβάλλον και τον κόσμο γύρω μας.
«Φέτος, ο Βύρων και εγώ αποφασίσαμε να πάμε στα 200 χρόνια της Αρμάτας, επειδή έχουμε αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια, τις οποίες θέλαμε να μοιραστούμε και με τον Νίκο. Αγαπάμε ιδιαίτερα το νησί των Σπετσών, γιατί έχει καταφέρει να κρατήσει τον χαρακτήρα και την ποιότητά του, σε αντίθεση με τόσα άλλα πανέμορφα νησιά – που έχουν ξεπουληθεί κυριολεκτικά και πλέον δεν θυμίζουν σε τίποτα την όμορφη Ελλάδα μας.
Δυστυχώς όμως, η εμπειρία μας από την Αρμάτα ως ενήλικες, διέφερε αρκετά από αυτό που θυμόμασταν ως παιδιά.
Ξεκινάμε από τις άμαξες, τις οποίες χρησιμοποιεί ακόμα ο περισσότερος κόσμος για την μετακίνησή του, ενώ δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το περπάτημα στις Σπέτσες – που είναι κυριολεκτικά μια ευθεία. Στους 35 βαθμούς, οικογένειες πέντε και έξι ατόμων, ανέβαιναν χώρις δεύτερη σκέψη στα καρότσια με πλήρη αδιαφορία για το ευφυέστατο ζώο που θα έσερνε όλο αυτό το βάρος μέσα στην ζέστη, για να κάνουν την «βόλτα» τους.
Συνεχίζουμε στο δείπνο που (δεν) φάγαμε στο ιστορικό ξενοδοχείο του Ποσειδωνίου, όπου αντίκρισα για πρώτη φορά εδώ και χρόνια τα κομμένα κεφάλια μικρών γουρουνιών, καθ’ οδόν για να πάρω μια σαλάτα από τον μπουφέ. Δεν ξέρω αν είναι αρνητικό αυτό, μιας και λειτουργεί σαν υπενθύμιση του τι (η μάλλον ποιον) βάζουμε στο πιάτο μας, αλλά για εμένα προσωπικά ήταν πολύ δύσκολο θέαμα.
Τέλος, χθες που κάναμε την τελευταία μας βόλτα πριν αναχωρήσει το καράβι μας για Αθήνα, ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με τις επιπτώσεις της ιστορικής αυτής εορτής, στην θάλασσα και το περιβάλλον. Έχοντας αμελήσει την τοποθέτηση ενός κατάλληλου φράγματος γύρω από το πλοίο που καιγόταν, όλα τα καμμένα απόβλητα κατέληξαν στον βυθό, μολύνοντας ανεπανόρθωτα τα πανέμορφα νερά του νησιού.
Η υπερηφάνεια, λοιπόν, που κάποτε αισθανόμασταν για τον αγώνα των προγόνων μας, μετατράπηκε σε ντροπή για το τι κάνουμε εμείς σήμερα.
Δεν μπορούμε να διατηρήσουμε άραγε τις παραδόσεις μας, με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο γύρω μας;».
Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση: «Κατάλαβα ότι οι γυναίκες που παλεύουν να κάνουν παιδάκι είναι (είμαστε) παντού…»
Μια συγκινητική κατάθεση ψυχής έκανε η
Εριέττα Κούρκουλου και ξάφνιασε τους πάντες. Η κόρη του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση θέλει να κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Αυτή την φορά έδειξε την ευαίσθητη πλευρά της με αφορμή ενέσεις γονιμότητας που της περίσσεψαν και θέλησε να δώσει σε follower της.
H Εριέττα Κούρκουλου μέσω ανάρτησής της, αναφέρθηκε στον αγώνα της να αποκτήσει παιδί με τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη.
«Από χθες που ανέβασα τις ενέσεις που χαρίζαμε, έχω μείνει άφωνη με τον αριθμό μηνυμάτων υποστήριξης και αγάπης που λαμβάνω!
Κατάλαβα ότι οι γυναίκες που παλεύουν να κάνουν παιδάκι είναι (είμαστε) παντού… Γι’αυτό όπου δείτε γυναίκα χαμογελάστε της!
Ευχηθείτε της καλό Σαββατοκύριακο… κάντε υπομονή στο φανάρι αν αργήσει να ξεκινήσει», εξομολογήθηκε η ιδρύτρια της Save a Greek Stray.
Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου
«Ο καθένας από εμάς δίνει έναν αγώνα που δεν ξέρει κανείς.
Δώστε αγάπη – είναι δωρεάν και ότι πιο πολύτιμο σε έναν κόσμο στον οποίο συχνά κυριαρχεί το μίσος και η αρνητική ενέργεια.
Εγώ προσωπικά δεν έχω νοιώσει πιο πλούσια απ’ ότι ένιωσα διαβάζοντας τις ευχές σας!», πρόσθεσε η Εριέττα Κούρκουλου.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους όσοι δίνουν αυτό τον αγώνα.
Εύχομαι να γεμίσουν σύντομα τα σπίτια σας παιδικές φωνούλες.
«Σας αγαπάω όλες και αγαπώ και τους άντρες μας που δεν χάνουν ραντεβού στον γυναικολόγο και κρύβουν το δικό τους άγχος για να σταθούν δυνατοί για εμάς», κατέληξε.