Γλύτωσε από θαύμα ο Μιχάλης Μητρούσης
Εντός της ημέρας θα χειρουργηθεί ο Μιχάλης Μητρούσης που τραυματίστηκε χθες Κυριακή, σε τροχαίο στη Συγγρού. Ο ηθοποιός έχει υποστεί κάταγμα έξω σφυρού. Πρόκειται για ένα ήπιο κάταγμα, ωστόσο, όπως […]
6 Ιανουαρίου 2021 07:30
Μετά τις ατασθαλίες των γιορτών, η απογοήτευση από το παντελόνι που δεν κουμπώνει είναι μεγάλη! Όλοι θα θέλαμε με ένα μαγικό τρόπο να… ξεφουσκώσει η κοιλιά μας και να χωράμε στο τζιν μας, αλλά η μαγεία τελείωσε με τα Χριστούγεννα και τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας…
Δεν θα σας προτείνουμε μια δίαιτα, αλλά μερικές απλές αλλαγές που πρέπει να κάνετε στην καθημερινή σας διατροφή για να δείτε τους πόντους να χάνονται από την περιφέρεια της μέσης και να ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας.
1 Τρώμε χωρίς βιασύνη και μασάμε καλά. Πρέπει να αφιερώνουμε τουλάχιστον 20΄ σε κάθε μας γεύμα και να μασάμε καλά, καθώς το σάλιο προετοιμάζει το στομάχι μας για την πέψη των τροφών.
2 Επιλέγουμε ροφήματα βοτάνων που ευνοούν τη διούρηση και μπορούν να γίνουν σύμμαχοί μας στο ξεφούσκωμα και στην απώλεια του λίπους από την κοιλιά. Μπορούμε, λοιπόν, καθημερινά να παρασκευάζουμε και να πίνουμε πριν από το γεύμα ένα έγχυμα (αφού βράσει το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 1 κουταλάκι από το βότανο, το αφήνουμε για 5΄, σουρώνουμε και το πίνουμε) από ένα από τα παρακάτω βότανα: ταραξάκο (όχι αν έχουμε προβλήματα με τη χολή μας), αψιθιά, λουίζα, τσουκνίδα, ιβίσκος (τα δύο τελευταία δεν ενδείκνυνται αν έχουμε υπέρταση ή προβλήματα με τα νεφρά μας), σημύδα, σιναμική (όχι αν υποφέρουμε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου) και γαϊδουράγκαθο. Καλό είναι όμως να μην πίνουμε το ίδιο βότανο για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός, αλλά να τα συναλλάζουμε. Επίσης όσοι έχουν προβλήματα υγείας συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν τη έναρξη της συστηματικής λήψης οποιουδήποτε βοτάνου.
3 Τρώμε φυτικές ίνες. Ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες μας χορταίνει ευκολότερα. Επειδή μπορεί να μας φουσκώσουν, αν έχουμε ευαισθησία, είναι σκόπιμο να τις προτιμάμε μαγειρεμένες και να αυξάνουμε σταδιακά τις ποσότητές τους ή να βγάζουμε από τα φρούτα τη φλούδα και να τα βράζουμε ή να τα ψήνουμε πριν τα φάμε. Οι ειδικοί προτείνουν να τρώμε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά.
4 Μειώνουμε το αλάτι. Θα πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο το αλάτι που ευνοεί τα φουσκώματα και τις κατακρατήσεις και για να νοστιμίζουμε τα πιάτα μας να χρησιμοποιούμε ρίγανη, λεμόνι, ξίδι, κρεμμύδι και διάφορα μυρωδικά. Επίσης, πρέπει να αποφεύγουμε τα έτοιμα και συσκευασμένα τρόφιμα, που είναι πολύ πλούσια σε αλάτι, όπως οι κονσέρβες, κάθε είδος έτοιμου φαγητού και τα αρτοσκευάσματα.
5 Πίνουμε άφθονο νερό. Το νερό είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά όχι μαζί με το φαγητό, γιατί μπορεί να μας φουσκώσει. Σημαντικό είναι να πίνουμε πολύ νερό (2 λίτρα την ημέρα), γιατί μας βοηθά να αποτοξινωθούμε και να καταπολεμήσουμε τη δυσκοιλιότητα, και να μην αφήνουμε περισσότερο από μία ώρα να περάσει χωρίς να έχουμε πιει λίγο νερό. Εννοείται ότι λέμε όχι στο αλκοόλ (και στα γλυκά).
6 Περπατάμε. Το περπάτημα, το τρέξιμο και άλλες μορφές άσκησης μας βοηθούν να αδυνατίσουμε, αλλά και να χάσουμε το τοπικό κοιλιακό πάχος.