Quantcast

Εύα Καϊλή: Εργάζεται στη φυλακή – Ποιες δουλειές έχει αναλάβει

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

4 Φεβρουαρίου 2023 10:08

Εργασία στις φυλακές του Χάρεν του Βελγίου, όπου κρατείται εδώ και περίπου δύο μήνες, παρέχει η Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από βελγικά ΜΜΕ καθώς και της εφημερίδας «Financial Times», η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, εργάζεται στη φυλακή κάτι όπως και οι υπόλοιπες κρατούμενες.

Η Καϊλή ασχολείται με το μαγείρεμα και την καθαριότητα. Η αμοιβή της, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, είναι της τάξεως των 0,75 ευρώ την ώρα.

Σημειώνεται πως ο μισθός που λάμβανε ως ευρωβουλευτής ήταν 7.146 ευρώ σε μηνιαία βάση μετά τους φόρους, ενώ είχε λάβει και μηνιαίο επίδομα ύψους 4.778 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, πως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, ύστερα από σχεδόν δύο μήνες φυλάκισης, αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων από τη βελγική Δικαιοσύνη ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα. Πρόκειται για τον υπεύθυνο της ΜΚΟ «No Peace Without Justice», o οποίος είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της έρευνας του «Qatargate».

Όπως υπογραμμίζεται στην ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας «Il Fatto Quotidiano», «η απόφαση να αποφυλακισθεί ο Φιγκά Ταλαμάνκα ελήφθη μετά την ανάκρισή του από τους εισαγγελείς, την Παρασκευή το πρωί».

«Στον φάκελο της έρευνας υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία οδήγησαν στην απόφαση να αποφυλακιστεί», δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την «Ιl Fatto Quotidiano», ελήφθη από τον εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ και «θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες εξελίξεις και σε ό,τι αφορά τα άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην έρευνα και τα οποία έχουν συλληφθεί αλλά και σε σχέση με τους δυο ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο, οι οποίοι είναι όλο και πιο πιθανό να ανακριθούν από τον Κλεζ».

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τις εκθέσεις μου που εξουσιοδοτούν την άρση των ασυλιών των κ.κ. Ταραμπέλα και Κοτσολίνο, στο πλαίσιο του QatarGate. Η Δικαιοσύνη προχωρεί αλλά η πολιτική απάντηση βρίσκεται σε αδιέξοδο: απαιτούνται ριζικές και άμεσες μεταρρυθμίσεις απέναντι στη διαφθορά!» ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter η εισηγήτρια Μανόν Ομπρί.