Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ για την απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, για τη διαφορετικότητα, τον γιο του και το όλο θέμα της τεκνοθεσίας.
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε για την τηλεόραση πως «μου λείπει το δημιουργικό κομμάτι αλλά δεν με σφάζει κιόλας». Η καραντίνα τον επηρέασε ως επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην εστίαση και όπως όλοι δέχτηκε και το οικονομικό πλήγμα της πανδημίας.
Συγκινήθηκε ακούγοντας καλούς του φίλους, όπως την Τζένη Μπότση, τον Γιώργο Καπουτζίδη, τον Φωκά Ευαγγελινό να μιλούν για εκείνον.
Αλλάζοντας κλίμα πέρασε σε πιο προσωπικές εξομολογήσεις μιλώντας για το πώς βιώνει ο ίδιος την πατρότητα.
«Δεν είναι δύσκολο να είσαι γονιός. Πιο εύκολο πράγμα δεν υπάρχει. Δεν χρειάζεται σχολείο για να είσαι γονιός, συμβουλές μπορείς να πάρεις, αλλά είναι απλό πράγμα».
«Είμαι λίγο αυστηρός σαν μπαμπάς, βάζω κανόνες και είμαι πειθαρχημένος. Η λογική μου λειτουργεί πολύ,. Στενοχωριέμαι καμία φορά που αντιδρά και θυμώνω αλλά εντάξει συναισθήματα είναι αυτά αλλά λέω “συγγνώμη” που θύμωσα. Πιστεύω ότι όταν γίνεσαι γονιός κάνεις μία προβολή του εαυτού σου στο παιδί και θυμάσαι πιο πολύ τα κακά. Και λέω μην ξαναζήσω τα ίδια που έκανα εγώ από την άλλη πλευρά».
Το ζήτημα της τεκνοθεσίας μονοπώλησε στη συνέχεια τη συζήτηση.
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για τα δικαιώματα που στερούνται τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια αλλά και για την υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει σε ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά.
«Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προφυλάσσει τα παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι γόνιμοι. Είμαστε γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά ανά πάσα στιγμή θέλουμε. Δεν μας το απαγορεύει κανένας. Δεν είναι το θέμα να υιοθετήσουμε παιδί μόνο. Αν ο βιολογικός πατέρας ή αυτός που έχει κάνει την ατομική υιοθεσία πεθάνει το παιδί χάνει όλη του την οικογένεια. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει στα παιδιά να ζήσουν με την οικογένεια που έχουν επιλέξει. Το τι θα πει ο διπλανός, ο απέναντι… Από πού κι ως πού έχει γνώμη ο άλλος για εμένα;».
Μέχρι και σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι διστακτική με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια επικαλούμενη διάφορους λόγους όπως το πώς μπορεί να επιδράσει στην παιδική ψυχολογία το συγκεκριμένο πρότυπο οικογένειας. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ξεκαθάρισε επ ΄αυτού:
«Δεν είμαστε πρότυπα. Θέλουμε το δικαίωμα να ζούμε, όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, δηλαδή αποφασίζοντας να δώσεις δικαιώματα σε μία κοινότητα ανθρώπων τους κάνεις και πρότυπο;».
Αναφορικά με το κύμα καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης που ήρθαν στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό πήρε θέση λέγοντας πως αν οι γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν δεν το έκαναν τίποτε δεν θα είχε αλλάξει.
«Έπρεπε να το πουν. Πρέπει να τελειώσει αυτή η κακοποίηση. Εγώ το ήξερα και ειλικρινά τη ρώτησα και αν μου έλεγε όχι δεν θα έλεγα τίποτα. Πού θα ήμασταν όμως αν δεν το είχε κάνει εκείνη κι η άλλη; Το να φερθεί κάποιος άσχημα σε μία γυναίκα δεν το πολυπρόσεχε κανείς μέχρι πρόσφατα».
Ως στενός φίλος της Τζένης Μπότση γνώριζε από πρώτο χέρι τον εφιάλτη που είχε ζήσει και μάλιστα ήταν κι εκείνος που την ενθάρρυνε να λύσει τη σιωπή της. Τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους και για τη στήριξη που έλαβε από εκείνον μίλησε η Τζένη Μπότση σε βίντεο που προβλήθηκε.
Για το αν έχει υπάρξει ο ίδιος θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης απάντησε αρνητικά.
«Εμένα; Όχι, προσωπικά δεν έχω αισθανθεί κάτι τέτοιο. Αν μου γινόταν μπορεί να μην μιλούσα, μπορεί να το βούλωνα, γιατί μπορεί να σκεφτόμουν ότι δεν θα έβρισκα το δίκιο μου, γιατί μπορεί να ήθελα πολύ αυτή τη δουλειά. Δεν θα μιλούσα, θα το έτρωγα».
https://youtu.be/WGalWILdEcM