Φραπέ: Το διπλό καλό που κάνει στην υγεία μας

Συντάκτης: Newsroom

4 Ιουνίου 2022 18:00

Καλοκαίρι και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν συνδυάσει αυτή την εποχή με έναν παγωμένο φραπέ.

Μία συνήθεια που κρατάει χρόνια και έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Παγάκια, αφρός και απόλυτη ευχαρίστηση για πολλούς. Εκείνο όμως που λίγοι γνωρίζουν για το συγκεκριμλενο είδος καφέ είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες.

Αν είχε γίνει γνωστό είναι σίγουρο πως ο κρύος αυτός καφές θα ήταν πρώτος στην προτίμηση του κόσμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του site iatropedia.gr αν έχετε προβλήματα με τη χοληστερίνη σας, τότε ίσως και να… επιβάλλεται να πίνετε φραπέ!

Στιγμιαίος καφές φραπέ και χοληστερόλη

Σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερη καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ. Έτσι αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.

Καφεΐνη

Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.

Μήπως λοιπόν να ξανασκεφτείτε καλά πριν παραγγείλετε τον επόμενο καφέ σας;