Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
3 Απριλίου 2021 16:15
Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την υπόθεση του ριφιφί των τραπεζικών θυρίδων. Είναι ο δικηγόρος μιας εκ των παθόντων που έχασαν το περιεχόμενο της θυρίδας τους. Για την υπόθεση αυτή είναι προφυλακισμένος ο σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη καθώς φέρεται να είναι ο δράστης.
Μεγάλο είναι το ζήτημα των κλοπιμαίων, πού βρίσκονται και πότε θα βρεθούν. «Έχουν ήδη δοθεί στην Interpol σχετικές φωτογραφίες και η λίστα των κλεμμένων αντικειμένων» λέει σχετικά ο δικηγόρος.
Ότι το προφίλ του φερόμενου ως δράστη είναι πραγματικά πολύ ύποπτο και σε ό,τι αφορά το παρελθόν του. Στον τρόπο με τον οποίο φαίνεται να διαχειριζόταν τις δουλειές του αλλά κυρίως στη συχνότητα των επισκέψεών του στο συγκεκριμένο θησαυροφυλάκιο. Ακόμα και αν έδρασε μόνος του είμαι σίγουρος για τη συνέχεια ότι υπήρξε συνεργός ή συνεργοί ή σε κάθε περίπτωση κλεπταποδόχοι. Είναι πιθανόν να προκύψουν και άλλα πρόσωπα. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, για την οποία έχει ήδη εκδοθεί σχετική διάταξη.
Ποτέ. Ούτε τους είχε συναναστραφεί ούτε είχαν επαγγελματική σχέση ούτε καν τους είχε γνωρίσει ποτέ από κοντά.
Έχω μια υπόνοια ότι γνώριζε. Και αυτό το λέω γιατί έγινε μια ανεπιτυχής απόπειρα να διαρρήξει άλλη μία θυρίδα. Της οποίας η μισθώτρια είχε φύγει από τη ζωή το 2018. Άρα εκ των πραγμάτων γνώριζε ότι δεν θα προκαλούσε «συναγερμό» σύντομα. Καθώς εκκρεμούσαν διαδικασίες κληρονομητηρίων και των αιτήσεων που κάνουν οι συγγενείς για το άνοιγμά της.
Εάν ισχύει –που δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστέψουμε το αντίθετο– ότι η παραβίαση των θυρίδων έγινε με ένα απλό κατσαβίδι από έναν άνθρωπο που είχε ποινικό παρελθόν και επισκεπτόταν ελεύθερα ένα θησαυροφυλάκιο με 1.500 θυρίδες. Είναι δεδομένο ότι η ευθύνη της τράπεζας απέναντι σε όσους ζημιώθηκαν είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτό που έχω καταγγείλει από την αρχή είναι ότι δεν προκύπτει από πουθενά ο χρόνος παραμονής του επισκέπτη στο θησαυροφυλάκιο.
Υπογράφει κατά την είσοδό του αλλά όχι κατά την έξοδο. Είναι πολύ περίεργο. Τα στελέχη της τράπεζας δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι αν κάποιος παραμείνει αρκετή ώρα μέσα πηγαίνουν και του ζητάνε να συντομεύσει. Αυτό δεν έχει καμία λογική. Δεν προκύπτει ποτέ από κάποιο αρχείο της τράπεζας ο χρόνος παραμονής στο θησαυροφυλάκιο, παρά μόνο αν υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό κατά την έξοδο, αλλά αυτό η τράπεζα το κρατάει για έναν μήνα.
Να θυμίσουμε εδώ ότι ο φερόμενος ως δράστης έχει επισκεφτεί την τράπεζα και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Για τις επισκέψεις πριν από τις αρχές του Οκτωβρίου δεν υπάρχει υλικό. Δεν ξέρουμε ούτε τι φορούσε ούτε αν κρατούσε μαζί του τσάντα ή εργαλεία ούτε αν έμεινε μέσα ένα λεπτό, δέκα λεπτά ή σαράντα. Αυτό είναι ένα κενό στη δικογραφία.
Θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου – βεβαίως και κατά της τράπεζας. Από το υλικό που έχουμε μέχρι στιγμής στα χέρια μας προκύπτει ότι η τράπεζα επέδειξε πλημμελέστατη συμπεριφορά σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφάλεια.
Όχι καταγγελίες που αφορούν ίδια ενέργεια. Έχω δεχτεί έναν καταιγισμό επικοινωνίας από συμπολίτες μας που είχαν διαφορές με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Αφού τα φίλτραρα, τα πιο σοβαρά από αυτά φρόντισα να προωθήσω στις Αρχές για να τα ελέγξουν.Είπε στο Οκ.