Ο Γιώργος Γάλλος μίλησε για τις Άγριες Μέλισσες, για τον Όρκο και τις Σέρρες του Γιώργου Καπουτζίδη όπου πρωταγωνίστησε μαζί με τον αδικοχαμένο Πάνο Νάτση
Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γάλλος είπε πως οι τηλεοπτικές σειρές τον έφεραν πιο κοντά στο κοινό που δεν τον γνώριζε. Αφού η κύρια ασχολία του ήταν το θέατρο.
Μετά τις ‘Άγριες Mέλισσες” πόσο άλλαξαν τα πράγματα για εσάς;
Οι “Μέλισσες” έπαιξαν σίγουρα μεγάλο ρόλο στο να με γνωρίσουν περισσότεροι άνθρωποι και αυτό βοηθάει αρκετά και επαγγελματικά.
“Σέρρες”, μια κωμική σειρά για την ομοφυλοφιλία. Δύσκολο εγχείρημα;
Οι “Σέρρες” είναι μια σειρά που εστιάζει στην αποδοχή της διαφορετικότητας. Δυστυχώς ακόμα και στο 2022 κρίνεται αναγκαίο να υπενθυμίζουμε, να πείθουμε ή να συζητούμε για το αυτονόητο, ότι κάθε άνθρωπος δικαιούται να κάνει τις επιλογές του – στην ερωτική του ζωή, πώς θα ντυθεί, πώς θα εκφραστεί, ποιους θα επιλέξει.
Κάθε προσωπικότητα είναι μοναδική. Ο καθένας μπορεί να εκφράζεται με τον προσωπικό του τρόπο. Τελεία. Πρόκειται για μια τρυφερή και ανθρώπινη κωμωδία, με υπέροχο σενάριο και χιούμορ, χωρίς να γίνεται σοβαροφανής και διδακτική.
Θέλετε να μου μιλήσετε για την απώλεια του Πάνου Νάτση;
Μέχρι που τελείωσαν τα γυρίσματα, ήταν μια από τις ωραιότερες εμπειρίες μου στον χώρο. Δυστυχώς η απώλεια του Πάνου μας άφησε την πιο πικρή γεύση. Έχω δει όλα τα επεισόδια και τα συναισθήματα είναι τρομερά ακραία. Από χαρά και περηφάνια έως το ψυχικό “δάγκωμα” και την αμηχανία βλέποντάς τον. Η σειρά είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.
“Όρκος”, δεύτερη σειρά μέσα στη σεζόν. Τι σας κίνησε το ενδιαφέρον;
Ο “Όρκος” ήταν μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά. Όταν έφτασαν στα χέρια μου τα πρώτα επεισόδια, κατάλαβα πως πρόκειται για μια σειρά που θίγει πολύ ευαίσθητα θέματα, που δεν τα συναντάς συχνά σε σενάρια. Φαινομενικά στο επίκεντρο έχει ιατρικά γεγονότα, ερωτικές ιστορίες και μια υπόθεση εξιχνίασης εγκλήματος.
Στην πραγματικότητα όμως φέρνει σε πρώτο πλάνο τη ζωή των – πλέον – ευάλωτων συνανθρώπων μας, που είναι ξεχασμένοι από τη ζωή, που έχουν χάσει τα πάντα, άστεγοι, χρήστες, μετανάστες που ζουν στον δρόμο.
Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι, σε κάποιες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται ως όχημα για να υποβαθμίζονται κάποιες περιοχές ώστε στη συνέχεια να αρπάζουν την ευκαιρία οι “επιτήδειοι” να τις αναβαθμίσουν, με το αζημίωτο φυσικά.
Αν υπάρχει, λοιπόν, ένας σοβαρός λόγος που αξίζει να γίνει μια τέτοια σειρά, είναι η πιθανότητα να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς ή κάποιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, ώστε να βοηθήσουν στην επανένταξη αυτών των συνανθρώπων μας.
Αλήθεια, πώς διαχειρίζεστε την υπερέκθεση;
Μου ήταν πιο δύσκολο στην αρχή. Ήταν μια άγνωστη συνθήκη. Οι εκδηλώσεις του κόσμου είναι αρκετά διακριτικές έως και συγκινητικές – ευτυχώς, γιατί έχω ακούσει για πιο “άγριες” καταστάσεις που έχουν συμβεί σε συναδέλφους. Η υπέρμετρη οικειότητα μπορεί να φέρει και άβολες καταστάσεις. Είπε στο vima.gr και στη Μυρτώ Λοβέρδου.