Ο Γρηγόρης Λέων ήταν από τους πρώτους που μίλησε για ασφυκτικο θάνατο στην περίπτωση της ίριδας που βρέθηκε νεκρή στην κούνια από την Ρούλα και την αδερφή της.
Γρηγόρης Λέων: “Ο ορισμός του ασφυκτικου θανάτου”.
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά αναφέρθηκε τον ασφυκτικό θάνατο που είχε όπως ο ίδιος υποστηρίζει η μικρή ήταν η οποία βρέθηκε νεκρή από την μητέρα της και την θεία της μέσα στην κούνια.
Ο Γρηγόρης Λέων μίλησε και για το περιβόητο μπανάκι που βρέθηκε δίπλα από την εφημερίδα το οποίο είχε κηλίδες αίματος το οποίο όπως το υποστηρίζει είναι το αποτέλεσμα του ασφυκτικού θανάτου που είχε το μωρό από ανθρώπινο χέρι.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι ευρήματα έχουμε ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα όπως πνεύμονες και εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου.
Ακόμα και ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα.
Το πανάκι συνδέεται κι από την ίδια με το παιδί. Άρα το αίμα προέρχεται από το παιδί. Για να έχουμε αίμα πρέπει να έχουμε μια πηγή αιμορραγίας. Αυτή βρισκόταν εντός του στόματος άρα φανταζόμαστε όλοι που βρέθηκε το πανάκι».
Σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε δηλώσει
Θεωρείτε πως μπορεί να υπάρχουν συνεργοί;
Ο ιατροδικαστής σε αυτή την υπόθεση είναι αυτός που θα βρει την αιτία και τον μηχανισμό του θανάτου.
Εκεί σταματά η επιστημονική κατάθεση σε μια τέτοια υπόθεση.
Όσον αφορά τους δράστες, από το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει μπορεί να αντλήσεις κάποια στοιχεία.
Θα κάνω μια παρένθεση: αντίστοιχες υποθέσεις έχουν εξιχνιαστεί στο παρελθόν βάζοντας κάμερες σε δωμάτια παιδιών, διαπιστώνοντας πως υπήρχε ένας δράστης που έκανε κακό στο παιδί.
Και εδώ οι κάμερες ουσιαστικά πρόδωσαν την όλη διαδικασία, με τη διαφορά πως ήταν κάμερες που η ίδια οικογένεια χρησιμοποιούσε ως μέσο για να εκφράσει ό,τι ήθελε να εκφράσει.
Θα σας πω κάτι. Σήμερα όλη η Ελλάδα συζητά για το θέμα αυτό. Αν σκεφτούμε την έναρξη όλου αυτού του κύματος, θα θυμηθούμε πως ξεκίνησε από τους ίδιους τους γονείς.
Οι γονείς έδιναν συνεντεύξεις, έπεφταν σε αντιφάσεις κι αυτά που περιέγραφαν δεν ταίριαζαν.