Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
13 Φεβρουαρίου 2021 22:45
Η τέχνη μιλά μια γλώσσα που όλοι μπορούν να κατανοήσουν και έχει τη δύναμη να παρακινήσει και να εκπαιδεύσει ανθρώπους πέρα από χώρες, πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο.
Με κινητήριο δύναμη την τέχνη λοιπόν, η Ελλάδα ως γεννέτηρα του πολιτισμού, απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.
Το @iamnotadol_project είναι μια πρωτοβουλία της κ. Ιωάννας Παρασκευά – Conceptual Fine Art Creator, η οποία χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερο τρόπο ώστε να παρακινήσει όλους μας και κυρίως τους νέους να υιοθετήσουμε την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δυο φύλλων της οποίας προυπόθεση για να επιτευχθεί είναι πρωτίστως η εξάλειψη κάθε μορφή διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών.
Ειδικά σήμερα που διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίoδο λόγο της πανδημίας covid 19, ο αριθμός των περιπτώσεων που σχετίζονται με την έμφυλη βία αυξάνεται δραματικά.
Το @iamnotadol_project είναι μια διαδραστική έναλλακτική έκθεση/δρώμενο η οποία θα βρίσκει τρόπους να προσαρμόζεται στις δυσκολίες της εποχής. Με αφετηρία την παγκόσμια ήμερα της μηδενικής ανοχής στον ακρωτηριασμό των Γυναικείων γεννητικών οργάνων (6 Φεβρουάριου) Female genital mutilation (FGM), θα ξεκινήσουν μια σειρά από διαφορετικές ημερίδες και δράσεις.
Πρεσβευτές της κίνησης αυτής μια Ελληνίδα γυναίκα της πρώτης γραμμής και #SDG5 Ambassador η κυρία Άντζελα Γκερέκου και ο δυναμικός υποστηρικτής δίπλα στις γυναίκες Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου, Μουσικός & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Φιλαρμονικής Αθηνών (ΦΑ), οι οποίοι θα ανοίξουν τον δρόμο για να μεταφέρουν το μήνυμα από την Ελλάδα προς όλον τον κόσμο.
Άντζελα Γκερέκου
“Το @ianotadol_project λειτούργησε καταλυτικά σαν ενα δυναμικό σύνθημα με θεραπευτικές ιδιότητες για τον σεβασμό στα δικαιώματα της γυναικείας υπόστασης .
Η θεραπεία του τραυματισμένου παιδιού μεσα μας, που θα εξασφάλισει ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Πιστεύω ακράδαντα η καλλιεργεια και η παιδεία μεσα από την τέχνη είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή για ένα καλυτερο παρον αλλά και μέλλον για όλους μας»
Γιάννης Χατζηλοΐζου
«Amor Vincit Omnia. Η Τέχνη είναι η ύψιστη παντοτινή προσπάθεια του ανθρώπου να εξυμνήσει το θείο. Ο Καλλιτέχνης έχει δε μέγιστη ευθύνη να συνδέσει το θνητό με την αιωνιότητα. Το υπέροχο και πρωτότυπο έργο της Ιωάννας Παρασκευά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αφού απευθύνεται σε όλη την ανθρωπότητα, και ιδιαίτερα στους νέους. Μέσω των γλυπτών/art dolls της κας Παρασκευά, έχουμε τη δυνατότητα να γεφυρώσουμε κουλτούρες και θρησκείες. Το συναίσθημα λοιπόν και η φιλοσοφική προσέγγιση των πραγμάτων, υπερισχύουν της πολιτικής της λογικής. Και, η Αγάπη Κατακτά τα Πάντα.»
Μαχητικά παίρνουν τη σκυτάλη η κόρη της κ. Γκερέκου, Μαρία Βοσκόπουλου #SDG5 Youth Ambassador και ο Ιάκωβος Πρέκας @iamnotadol_project Youth Ambassador, δύο νέα παιδιά που αναλαμβάνουν να πρεσβεύσουν το μήνυμα αντίστοιχα στους νέους.
Μαρία Βοσκοπούλου
«Είναι τιμή και χαρά για εμένα να συμμετεχω σε αυτό το project εκπροσωπωντας την νεα γενιά γυναικών. Eίναι το λιγότερο που μπορώ να κανω για αυτό τον τόσο ιερό σκοπό!
Ας ελπίσουμε σύντομα να το αγκαλίασούν όλο και περισσότεροι ανθρωποι από όλο τον κόσμο. Ενωμένες μπορουμε να φέρουμε την αλλαγή.»
Ιάκωβος Πρέκας
«Νιώθω υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτό το project και αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι οι νέοι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει και ότι μας βλάπτει.»
Η πλατφόρμα στα social media (Instagram, facebook: @iamnotadoll_project θα ανοίξει και επίσημα και θα ξεκινήσει να προσκαλεί και να φιλοξενεί δράσεις.
Η θεματική βασίζεται στα πλαίσια των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και ειδικά στο Sdg 5 που αφορά στον Τερματισμό κάθε μορφής διακρίσεων κατά των γυναικών και κοριτσιών και την Εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας και βλαβερών πρακτικών.
Η κ. Ιωάννα Παρασκευά, δημιούργησε μια σειρά γλυπτών που έχουν την ιδιαιτερότητα να αλληλεπιδρούν έντονα με τον παρατηρητή και ενώ αναπαριστούν πολύ έντονα τις φρικαλεότητες που εξακολουθούν να υφίστανται οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο πετυχαίνουν να το κάνουν με τόσο «φιλικό» και σύγχρονο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τον ζωτικής σημασίας σκοπό που δεν είναι άλλος από την εκπαίδευση των νέων μας.