Κουρής-Τοπαλίδου:Στα δικαστήρια για το διαζύγιο
Κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βάζουν στην σχέση τους νέα θεμέλια και να “παγώνουν” το διαζύγιο, εμείς μαθαίνουμε δυστυχώς ακριβώς το αντίθετο για τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και την […]
Συντάκτης: Newsroom
10 Ιουλίου 2022 18:15
Καίτοι παράδοξο, λίγη κίνηση μετά την κατανάλωση του (όχι απαραιτήρως υγιεινού) φαγητού μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σαχκάρου στο αίμα. Συμβουλεύει η βιοχημικός Jessie Inchauspe. Και προτείνει όσα πρέπει να κάνετε μετά το γεύμα για να προστατέψετε την υγεία σας.
Σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες, μετά την ολοκλήρωση του γεύματος θα πρέπει να κινήσουμε τους μύες μας για δέκα λεπτά. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να πιάσει κανείς τα βάρη ή να επιδοθεί σε ένα έντονο πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής.
Από έναν περίπατο μετά το φαγητό και την καθαριότητα του σπιτιού έως το παιχνίδι με τα παιδιά και χορός. «Μέσα σε μία ώρα από την κατανάλωση του γεύματος, σηκωθείτε και κάντε μια βόλτα. Ή χορέψετε τα αγαπημένα σας τραγούδια, βγάλτε βόλτα το σκύλο, πλύνετε τα πιάτα, βάλτε πλυντήριο… Χρησιμοποιήστε τους μύες σας όπως θέλετε». Αναφέρει η Δρ Inchauspe.
Το εύκολο κόλπο στηρίζεται σε τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη που εξέτασε τη διαφορά στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μεταξύ μιας ομάδας ενηλίκων. Οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν σωματικά μετά το γεύμα. Και της ομάδας ελέγχου που περιορίστηκαν σε καθιστικές δραστηριότητες μετά το φαγητό, όπως παρακολούθηση τηλεόρασης στον καναπέ. Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Nutrients, η πρώτη ομάδα εμφάνισε καλύτερα επίπεδα γλυκόζης.
Περιγράφοντας τους μηχανισμούς πίσω από τα συμπεράσματα της μελέτης, η Δρ Inchauspe ανέφερε πως το μυστικό βρίσκεται στην ενέργεια που απαιτεί ο μυς για κάθε σύσπασή του. Tην οποία θα εξασφαλίσει από τη γλυκόζη που κυκλοφορεί στο αίμα.