Γλύτωσε από θαύμα ο Μιχάλης Μητρούσης
Εντός της ημέρας θα χειρουργηθεί ο Μιχάλης Μητρούσης που τραυματίστηκε χθες Κυριακή, σε τροχαίο στη Συγγρού. Ο ηθοποιός έχει υποστεί κάταγμα έξω σφυρού. Πρόκειται για ένα ήπιο κάταγμα, ωστόσο, όπως […]
23 Οκτωβρίου 2023 16:39
«Ποτέ δεν θα σερβίραμε κάτι που δεν θα πίναμε ή δεν θα τρώγαμε εμείς οι ίδιοι.» Η Σόνια Αϊραπετίδου bartender, mixologist και ιδιοκτήτρια του Hitchcocktales, μας μιλάει για το cocktail bar που άλλαξε τις νύχτες μας στην πόλη.
Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της εστίασης και πότε ξεκίνησε τη λειτουργία του το Hitchcocktales;
Εργάζομαι ως bartender και mixologist από το 2003, όπως καταλαβαίνεται πολύ πριν ο όρος γίνει viral. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να ενώσουμε δυνάμεις με το σύντροφό μου και η επιθυμία να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας είχε να κάνει και με το ότι θέλαμε να εκφραστούμε μέσα από τις κατάδικές μας δημιουργίες και γεύσεις, αλλά κυρίως με τη γνώση του «τι» και «πώς» σερβίρεται ένα ποτό, με τι υλικά, αλλά και με τον σεβασμό που πρέπει να απολαμβάνει ο επισκέπτης ενός χειροποίητου bar. Το Hitchcocktales γεννήθηκε πριν από 10 χρόνια, ακριβώς ως αποτέλεσμα αυτής της επιθυμίας.
Πώς εμπνευστήκατε το όνομά του;
Από ορκισμένους σινεφίλ και λάτρεις της αγνής έντασης του Hitchcock ειδικώς, μόνο κάτι τέτοιο θα προέκυπτε. Είμαστε fan της τέχνης σε κάθε μορφή της και αγαπάμε το γεγονός ότι ο Hitchcock υπήρξε πρωτοπόρος και από τους λίγους σκηνοθέτες – δημιουργούς εικόνων και ατμόσφαιρας, χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς και φλυαρίες. Ως άνθρωπος με χιούμορ, κάτι που μας χαρακτηρίζει, καθώς και λάτρεις του φαγητού και ποτού, θέλοντας μέσα από τα κοκτέιλ μας να αφηγούμαστε ιστορίες, καταλήξαμε στον τίτλο “Hitchcocktales”(μτφρ: «Οι ιστορίες του Χίτσκοκ») και συνάμα βγαίνει και το λογοπαίγνιο για τα κοκτέιλ!
Γιατί να το προτιμήσει κάποιος; Σε τι ξεχωρίζει; Το προτιμούν περισσότερο οι γυναίκες;
Πολλοί μπορεί να παρεξηγούνταν με την ερώτηση, εμείς, όμως την αγαπάμε γιατί ο κόσμος μας επιλέγει –αυτονόητο, αλλά θα το πούμε ξανά- για τα καθαρά ποτά, τις έντιμες γεύσεις, τους επιτυχημένους πειραματισμούς, την τόλμη να επενδύουμε σε αναπάντεχα υλικά. Επίσης, για τη σταθερή απόφασή μας να επιλέγουμε προϊόντα που σέβονται τη φύση και την υγεία του καταναλωτή. Θέλω, όμως, να σταθώ και στο θέμα της ασφάλειας: στο Hitchcocktales θα δείτε παρέες γυναικών να απολαμβάνουν το ποτό τους με αφοβία, γιατί είναι ένα ασφαλές περιβάλλον σε μία πόλη που δεν συμβαίνουν και λίγα. Είμαστε κοντά τους, μαζί τους, δίπλα τους από το πρώτο «καλησπέρα» μέχρι τον αποχαιρετισμό, μετά από μία όμορφη βραδιά. Επίσης, είμαστε από τα ανοιχτά gay friendly σημεία της νυχτερινής Αθήνας και ζούμε και εργαζόμαστε με συμπεριληπτικότητα και απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Φημίζεται για τα cocktails και το ποιοτικό μενού. Ποια είναι η φιλοσοφία σας;
Η φιλοσοφία μας είναι ότι ποτέ δεν θα σερβίραμε κάτι που δεν θα πίναμε ή δεν θα τρώγαμε εμείς οι ίδιοι ή το προσωπικό μας. Νομίζω ότι αυτή είναι η πυξίδα μας για οτιδήποτε θα βρείτε στον κατάλογο ή θα ζητήσετε εκτός… προγραμματισμού.
Ποια cocktails προτείνετε να δοκιμάσουμε;
Όλα! Είτε κλασικά, είτε δικά σας αγαπημένα, απλώς ζητήστε τα μας. Φημιζόμαστε για το καλύτερο “Negroni” της πόλης, αλλά θα πρότεινα και ένα “Burnfire Night” για όσους αγαπούν την τεκίλα και το signature “The Skin Game”, με την απόλυτη ισορροπία γλυκού και ξινού ή κάτι τελείως κόντρα στις συνηθισμένες σας γεύσεις με το “Pickle in the Air”, τη βραβευμένη συνταγή μας δημιουργία του “Steve Ajulo”, με τζιν, ελαιόλαδο με τόνους θυμαριού και κόκκινο λάχανο. Αν πάλι κάποιος θέλει να πειραματιστεί με μέτρο, θα πρότεινα ένα δροσερό, απαλό “Pear-Sage Daquiry”, με σπιτικό χυμό αχλαδιού και ποιοτικό ρούμι. Αλλά η επιλογή θα είναι πάντα δική σας!