latest

Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό στο τηγάνι σου: λουκάνικα, μελιτζάνες, πιπεριές, τυράκι και τσιπουράκι!
ΕΒΙΒΑ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

Ποιος είπε ότι οι νοστιμιές θέλουν χρόνο και κόπο για να γίνουν; Εμείς, πάντως, σίγουρα όχι. Ακολούθως, σου προτείνω ένα πεντανόστιμο ορεκτικό αν σου έρθουν ξαφνικά μουσαφίρηδες, αλλά και για σένα, αν έχεις όρεξη για κάτι απόλυτα… θερμιδικό. 

Υλικά

Ένα πακέτο λουκάνικα – προσωπικά, επέλεξα Καρδίτσας, με πορτοκάλι και πράσο

2 μελιτζάνες

2 πιπεριές

2 μέτρια κομμάτια τυρί grana padano, παρμεζάνα, πεκορίνο ή κεφαλοτύρι – ό,τι σας αρέσει τηγανιτό

ελαιόλαδο

1 φρέσκια τομάτα

μαϊντανός

αλατοπίπερο

1 σκελίδα σκόρδο

10 ελιές

πάπρικα

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τα λουκάνικα με το αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και όλα τα μπαχάρια και τα βάζουμε στην άκρη να «ησυχάσουν». Ακολουθεί η ίδια διαδικασία με τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Στη συνέχεια, τηγανίζουμε το τυράκι μας, το οποίο έχουμε φροντίσει να κόψουμε νωρίτερα σε κυβάκια για να τηγανιστεί ευκολότερα. Έπειτα τηγανίζουμε την τομάτα μέχρι να έχει ρουφήξει αρκετά το ζουμάκι της.

Σερβίρισμα

Τοποθετούμε τα λουκάνικα γύρω απ’ τις μελιτζάνες και τις πιπεριές: στα ζαρζαβατικά μας έχουμε βάλει από πάνω το τηγανιτό τυρί και για σος, τη φρέσκια τοματούλα που τηγανίσαμε.  Βάζουμε λίγο μαϊντανό γύρω-γύρω και τις ελίτσες μας και προσθέτουμε λεμονάκι. Αν θέλουμε και ροδελίτσες περιμετρικά, έτσι, για το στολισμό του πιάτου.

Ιδανικά, συνοδεύουμε το hors-d-oeuvre μας με τσιπουράκι και τι καλύτερο απ’ το κρητικό; Εβίβα λεβέντες!

TIP Εννοείται, αν έχετε χρόνο και διάθεση, μπορείτε να τηγανίσετε και μανιτάρια – τα πλευρότους ταιριάζουν άψογα- και να βάλετε και λίγη μουστάρδα για έξτρα γεύση στο πιάτο.

Ντονατέλλα Αδάμου 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *