Η Ρώπα ανοίγει πόλεμο με Λάλα!
Η Χρύσα Ρώπα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Τετ Α Τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος την Κυριακή 17/11. Η γνωστή ηθοποιός, σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, μίλησε για την προσωπική της […]
24 Σεπτεμβρίου 2020 19:44
Η Δέσποινα Βανδή μας προσκαλεί να την ακολουθήσουμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό οδοιπορικό σε κάθε γωνιά της χώρας μας, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. Στο «My Greece» η Δέσποινα μας συστήνει κάθε φορά διαφορετικά μέρη, αναδεικνύοντας την ιστορία και το πολιτιστικό τους αποτύπωμα. Εξερευνά τις παραδόσεις, δοκιμάζει τα τοπικά προϊόντα και γνωρίζει τους ανθρώπους του τόπου. Συνοδοιπόρος της, ο chef & culinary expert Βαγγέλης Δρίσκας που μοιράζεται τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του στην ελληνική κουζίνα, προσθέτοντας τα απαραίτητα «μυρωδικά» στις γευστικές αναζητήσεις της Δέσποινας. Το κάθε ταξίδι τους, μια εμπειρία με συναίσθημα, «μαγικές» εικόνες και εκπλήξεις που καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός. Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, η Δέσποινα μας ταξιδεύει στην πανέμορφη Σκύρο και μας αποκαλύπτει τα μυστικά του νησιού που ενώνει τις Σποράδες με τις Κυκλάδες. Η βόλτα μας στο νησί ξεκινά με τον πιο γλυκό τρόπο από την Πλατεία της Αιώνιας Ποίησης με θέα το Αιγαίο, στη σκιά του αγάλματος του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρούκ, απολαμβάνοντας τοπικές λαδόπιτες και μέλι. Στη συνέχεια η Δέσποινα ανηφορίζει στο περίφημο Κάστρο της Χώρας – ανάκτορο του βασιλιά Λυκομήδη- με θέα που κόβει την ανάσα. Ο δρόμος προς το Κάστρο περνά μέσα από την αυλή του Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου, χτισμένο από τον Άγιο Αθανάσιο με την βοήθεια του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά. Ο Γέροντας Γερόντιος, ο ηγούμενος και μοναδικός μοναχός της Μονής τα τελευταία 27 χρόνια, υποδέχεται τη Δέσποινα και ξετυλίγει τη συναρπαστική ιστορία της μονής. Στη συνέχεια θα μάθουμε για τα ονομαστά Σκυριανά ξυλόγλυπτα και θα επισκεφτούμε το λαογραφικό και εθνολογικό μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς. Οι ντόπιοι ανοίγουν την αγκαλιά τους στη Δέσποινα, που μαθαίνει πώς θερίζουν κι αλωνίζουν την περίφημη τοπική φάβα, ενώ ο Βαγγέλης Δρίσκας μας ετοιμάζει μια γευστικότατα τοπική συνταγή, τους αγαλιποκεφτέδες. Το ταξίδι στη Σκύρο δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς μια θαλασσινή βόλτα ως το νησί – κρυψώνα των πειρατών το Σαρακήνικο.