Quantcast

Η Παλιά Σκάλα Παπαδής

19 Μαρτίου 2025 17:39

Από το 2001, στην Παλιά Σκάλα Παπαδής,  το ουζερί – μεζεδοπωλείο στον παραλιακό δρόμο της Αγριάς, ο κ. Κώστας και η γυναίκα του δημιουργούν πιάτα με αγάπη στην παράδοση και με βασικό μέλημα την καλύτερη εξυπηρέτηση στον πελάτη. Μαζί τους πλέον, και ο γιος τους Δημήτρης που αποτελεί την επόμενη γενιά στην επιχείρηση.

Η φρεσκάδα των θαλασσινών είναι εξασφαλισμένη από την εγγύτητα στη θάλασσα και από τη μακρόχρονη σχέση της οικογένειας με τους ψαράδες της περιοχής.

Βρείτε σ ‘εμάς φρέσκα ψάρια (κουτσομούρες  στο τηγάνι  μπακαλιάρο φρέσκο κατευθείαν από το καΐκι, γαύρο και σαρδέλα), θαλασσινά (χταπόδι ψητό λιαστό, καλαμάρια φρέσκα, σουπιές με χόρτα), όστρακα (μύδια αχνιστά, γυαλιστερές που σπαρταράνε και καβούρια από το νερό της  θάλασσας κατευθείαν στο πιάτο) καθώς και ορισμένα κρεατικά (όπως το χειροποίητο μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά-το οποίο για τους λάτρεις του κρέατος θεωρείται must), αλλά και τους γνωστούς, παραδοσιακούς τσιπουρομεζέδες μας που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα παραδοσιακά ισπανικά tapas, με απαραίτητη πάντα την συνοδεία του τσίπουρου.

Δεν πρέπει εδώ να παραλείψουμε τα αγαπημένα πιάτα των πελατών διαχρονικά, τα οποία φροντίζουν να γεύονται σε κάθε τους επίσκεψη. Τα αλίπαστα ψαράκια μας (σκουμπρί καπνιστό, γαύρος ξιδάτος και αντζούγιες ψημένες στο αλάτι τους) είναι ένα από αυτά, καθώς και το μυδοπίλαφο που σερβίρεται με φρέσκα μύδια και πολύχρωμες πιπεριές. Τέλος, το πιάτο που αποτελεί σήμα κατατεθέν, είναι το γαρίδα σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα καθαρισμένες γαρίδες και φέτα, που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ιδιαίτερη μνεία, πρέπει να γίνει και στις μακαρονάδες μας. Εδώ οι επιλογές είναι δύο: Γαρίδα και Καραβίδα . Παρέα με φρέσκια ντομάτα και την νοστιμιά της θάλασσας δημιουργείται ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.

Σε μικρή απόσταση από την πόλη του Βόλου και φωλιασμένο στη φιλόξενη αγκάλη της Αγριάς, ελάτε να γευτείτε τις νοστιμιές του Αιγαίου.