Η Ρώπα ανοίγει πόλεμο με Λάλα!
Η Χρύσα Ρώπα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Τετ Α Τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος την Κυριακή 17/11. Η γνωστή ηθοποιός, σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, μίλησε για την προσωπική της […]
18 Ιουλίου 2023 18:08
Ο Hotel Manager Ιωάννης Χουσιάδης, μας μιλάει για την πορεία του, τα μυστικά της επιτυχίας του και τον ελληνικό τουρισμό. -Αναφέρετέ μας λίγα λόγια για εσάς και την πορεία σας με τα ξενοδοχεία. Αρχικά, λίγα λόγια για εμένα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον νομό Αττικής στην περιοχή του Λαγονησίου, τα πρώτα μου βήματα τα έκανα στην οικογενειακή ταβέρνα που υπήρχε από το 1985 εν ονόματις “Λυκούριζα”. Μεγαλώνοντας από μικρός, ενώ οι συμμαθητές μου παίζανε σε παιδικές χαρές και παραλίες, εγώ κάθε σαββατοκύριακο, γιορτές και καλοκαίρια εργαζόμουν κανονικά στην ταβέρνα για να βγάζω το χαρτζιλίκι μου. Έπειτα για τις σπουδές μου ακολούθησα τα τουριστικά αποκτώντας International Diploma στον τουρισμό αλλά και στο Management. Σε ηλικία 23 ετών, ακολουθώντας τον δικό μου μονοπάτι, εργάστηκα στο νησί της Μυκόνου για 3 χρόνια σε ξενοδοχειακό όμιλο, στην συνέχεια στο νησί της Θάσου για 3 χρόνια. Έπειτα για 1 χρόνο στην Σαντορίνη, ακολουθώντας για σχεδόν 4 χρόνια στην Χαλκιδική, ξεκινώντας project καινούργιου ξενοδοχείου από την κατασκευή μέχρι την έναρξη λειτουργίας του, με πεδίο ευθύνης στησίματος πλήρους λειτουργικότητας 3 εστιατορίων, 2 bar και παραλία 160 ξαπλωστρών, διότι προέρχομαι από το χώρο του F&B. Τώρα τον τελευταίο χρόνο θα με βρει κάποιος σαν Hotel Manager στο νησί της Μήλου στο ξενοδοχείο Μilos Breeze Boutique Hotel. -Είστε ένας επιτυχημένος manager ξενοδοχείων. Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας σας; Γενικά είναι νωρίς ακόμη να μιλήσω εγώ αν είμαι επιτυχημένος Μanager, συνήθως δεν μου αρέσει ποτέ να μιλάω για τον εαυτό μου, παρά μόνο αφήνω τις πράξεις να μιλάνε από μόνες τους. Για εμένα πάντως, ανεξαρτήτως τίτλο ή θέσης, κάποιος κάνει μια επιτυχημένη καριέρα, στηριζόμενος αρχικά στις γνώσεις και στις προσωπικές εμπειρίες του και έπειτα στην ομάδα του. Επιπροσθέτως, βάζοντας στόχους προσωπικούς και κάθε φορά κατακτώντας τους, βελτιώνεται η αυτοπεποίθηση και αυτό έχει ως αντίκρισμα να μπορείς να το εμπνέεις και τους συνεργάτες σου. -Ποια είναι η γνώμη σας για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και πως ένα ξενοδοχείο μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό στην Ελλάδα. Ως γνωστόν στην χώρα μας, η μεγαλύτερη βιομηχανία είναι ο τουριστικός κλάδος, διότι έχουμε πολλές πτυχές που κάποιος ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφτεί στην χώρα μας. Η διαδρομή του χρόνου, μας δείχνει πως κάθε χρόνο αυξάνεται η ζήτηση και είναι υποχρέωσή μας να διατηρήσουμε αυτά τα ποσοστά και να τα αυξήσουμε μέσα από τον επαγγελματισμό και την ελληνική φιλοξενία μας. Γενικά, η προσωπική μου άποψη πάνω στην φιλοξενία και σημαντικό για μένα είναι να κάνω τον φιλοξενούμενο να νιώσει “Έλληνας”, εννοώντας πως εμείς σαν Έλληνες διακρινόμαστε για την ζεστασιά μας και το πόσο πρόσχαρος λαός είμαστε. Όσον αναφορά την έννοια του ανταγωνισμού για τα ξενοδοχεία, για μένα δεν υφίσταται σαν όρος, γιατί απλά κανένα ξενοδοχείο δεν είναι όμοιο με το άλλο για να συγκριθούν ασχέτως αστεριών και τοποθεσίας. Το μόνο που μπορεί να σε κάνει ανταγωνιστικό είναι οι υπηρεσίες και οι παροχές που προσφέρεις στο κατάλυμα για τους πελάτες σου, με σκοπό να ξεχωρίσεις.
Ιωάννης Χουσιάδης (Ioannis Chousiadis)