Κόκκινο κρασί: προτιμήστε το για τα εορταστικά τραπέζια – Δείτε γιατί

31 Δεκεμβρίου 2020 20:15

Το εορταστικό τραπέζι είθισται να αποτελείται από τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Ακόμη, αυτές τις μέρες, η κατανάλωση αλκοόλ είναι έντονη, ενώ πολλοί αρέσκονται σε κοκτέιλ και ποτά με περιττές θερμίδες.

Οι ειδικοί-διατροφολόγοι αυτό που προτείνουν είναι το κόκκινο κρασί. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ρεσβερατρόλη. Η τελευταία είναι φυτοχημική ουσία με ισχυρή καρδιοπροστατευτική δράση, καθώς προλαμβάνει τις βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία, μειώνει την κακή (LDL) χοληστερόλη και προλαμβάνει το σχηματισμό θρόμβων!