Το επάγγελμα του Σωτήρη Κοντιζά προτού γίνει σεφ – όχι, δεν ήταν… παπάς

23 Μαΐου 2019 22:20

Κι εσείς του Παντείου, Σωτήρη μας; Έζησε πολλά χρόνια στο Τόκιο. Άλλωστε, η Ιαπωνία είναι η δεύτερη πατρίδα του. Δεν μυήθηκε εκεί, όμως -προφανώς και όχι- στο λουκ καθολικός καλόγερος σε νεο-μοντέρνα βερσιόν με το οποίο εμφανίστηκε πολλάκις στο πλαίσιο του φετινού Master Chef. Ένα στυλ δικό του -σαφώς-, boring για κάποιους, οπωσδήποτε όμως εκκεντρικό.

Ο λόγος βεβαίως για τον Σωτήρη Κοντιζά, ο οποίος στον χθεσινό τελικό του διαγωνισμού έδειξε μια εμφανή προτίμηση στη Σπυριδούλα (Καραμπουτάκη, είπαμε;) Τέλος πάντων, αυτά είναι χθεσινά. Πάμε στα τωρινά και στο θέμα μας.  Προτού, λοιπόν, ασχοληθεί με τα της κουζίνας, πήρε το πτυχίο του από το Τμήμα Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και λίγο αργότερα έπιασε δουλειά σε τράπεζα. 

«Η πρώτη μου επαφή ήταν στο «48» με τον Χριστόφορο Πέσκια, όταν δεν ήξερα ακόμα τι θα κάνω με την ζωή μου, αν θυμάμαι καλά αυτό πρέπει να ήταν το 2005. Νωρίτερα, ήθελα να γίνω δοκιμαστής φαγητού, αλλά αυτό ήταν σε μια άλλη σφαίρα πιο μικρή, ρομαντική και ροζ. Η απόφαση του «πάμε επαγγελματικά» έγινε όταν πήρα το πτυχίο μου, τελείωσα με τον στρατό και είπα «τώρα τι κάνουμε; Κάνω ένα μεταπτυχιακό ή ασχολούμαι επαγγελματικά με το πτυχίο μου ή ασχολούμαι με την μαγειρική για να μην μου μείνει απωθημένο». Αυτές ήταν και οι 3 επιλογές που έβλεπα τότε», έχει δηλώσει. Και -νόστιμος γαρ και ο ίδιος- τον κέρδισαν οι γεύσεις. Μάλιστα.

TIP

Master Chef για αυτή τη σεζόν βγήκε ο Μάνος Σαρρής, αν και αγαπημένος του κοινού -ασφαλώς- ήταν ο Χρήστος, για τον οποίο μάλιστα, το πιστεύετε, δεν το πιστεύετε, δεν έχει γραφτεί ούτε ένα αρνητικό σχόλιο στο twitter. Αυτά, σε αντίθεση με την παραλίγο (thank God, it didn’t happen) τροπαιούχο Σπυριδούλα, που της τα έχουν ψάλλει για τα καλά, με χαρακτηριστικότερο το παρατσούκλι “κατσαρίδα” και “τσιριδούλα”.