Στην καρδιά των Αμπελοκήπων, σε ένα μεγάλο κτήμα γεμάτο αμπέλια, ανακαλύψαμε το φημισμένο εστιατόριο του Κώστα και του Μανόλη Τσαχτίρα. Πέρα, λοιπόν, από τον υπέροχο χώρο που θυμίζει σπίτι (από τους πιο προσεγμένους της Καστοριάς σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση), εδώ αυτό που μας κέρδισε είναι οι κρυμμένοι άσοι που κρύβει στο “μανίκι”… δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που εκτός από την οικογενειακή ατμόσφαιρα και την άψογη εξυπηρέτηση, φημίζεται για το καλό του φαγητό, καθώς όλα φτιάχνονται εδώ.
Ο προσανατολισμός της κουζίνας και οι συνταγές συνθέτουν μια ωδή στην ελληνική κουζίνα, με το κρέας (και ειδικά το μοσχαρίσιο) να προέρχεται από δικά τους ζώα, γεγονός που εγγυάται φρεσκάδα και εξαιρετική ποιότητα. Από τις προτάσεις που διαφοροποιούν το εστιατόριο, είναι το σπεσιαλιτέ μπιφτέκι, το στιφάδο, το αρνάκι γιουβέτσι αλλά και το κοκορέτσι στη σούβλα, που όμοιό του δεν βρήκαμε πουθενά στην πόλη! Όσο για το κρασί, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι δικής τους παραγωγής από το κτήμα που διαθέτει η οικογένεια στο χωριό (ποικιλία Merlot, Syrah).
Tip: Ο χώρος ενδείκνυται για όλων των ειδών τις εκδηλώσεις. Ιδιαίτερα ο κήπος του το καλοκαίρι, με φόντο τα αμπέλια, θεωρείται must!